‘KOSAČA: ZABORAVLJENA…  Izložbom otvoreno Mostarsko proljeće 2016.

‘KOSAČA: ZABORAVLJENA… Izložbom otvoreno Mostarsko proljeće 2016.

 

Mostar – 11.4. 2016. Izložbom “Kosača: zaboravljena zbirka” u okviru koje su izloženi likovni radovi iz fundusa Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u ponedjeljak je svečano otvoreno ovogodišnje izdanje Dana Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2016., koje će se održavati od 12. travnja do 2. lipnja, a u okviru kojeg će biti priređeno tridesetak kulturnih događaja.

Otvarajući “Dane” potpredsjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto kazala je kako će svi oni koji u sljedećih, više od mjesec dana posjete grad na Neretvi moći uživati, kako u kazališnim, tako i u umjetničkim, likovnim, glazbenim i književnim dostignućima.

Proglasivši izložbu otvorenom, federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović izrazila je nadu da će i ove godine program Mostarskog proljeća, ne samo u Mostaru, već i u europskim okvirima dati svoj značajni doprinos promicanju nacionalnog i kulturnog identiteta hrvatskog naroda, uz isticanje kultura i drugih naroda s ovih prostora.

U okviru festivala, za 14. travnja planirana je i donatorska večer za formiranje banke koštane srži Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Mostarsko proljeće 2016. bit će zatvoreno 2. lipnja izvedbom baleta Narodnog pozorišta Sarajevo “Mare nostrum”.

Otvaranju izložbe nazočili su hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik FBiH Marinko Čavara, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, zagrebački i mostarski gradonačelnici  Milan Bandić i Ljubo Bešlić te mnogi drugi visoki uzvanici iz kulturnog, političkog i društvenog života BiH i Hrvatske.

 

Ured za odnose s  javnošću

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar