Kovačić, Barišić i Majer prokomentirali su preokret protiv Bugarske, ali i nadolazeći ždrijeb SP-a

Kovačić, Barišić i Majer prokomentirali su preokret protiv Bugarske, ali i nadolazeći ždrijeb SP-a

Dalićevi su izabranici nakon subotnjeg remija sa Slovenijom pobijedili Bugarsku s 2:1. Preokret su režirali Modrić Kramarić, i to u ulozi džokera s klupe. U pripremnoj prijateljskoj utakmici za nadolazeće SP, u Dohi su poveli Bugari. Međutim, ulaskom senatora s klupe hrvatski je izbornik došao do slavlja koje donosi olakšanje uoči nastavka priprema.

Dinamičan i sadržajan dvoboj prokomentirao je Mateo Kovačić:

“Teška utakmica, da, kao i protiv svake reprezentacije, a na kraju bitno da smo dobili. Odigrali smo dobru utakmicu s par grešaka i na kraju smo pokazali srce i karakter te da nam je uvijek čast igrati za Hrvatsku”.

Atmosfera u reprezentaciji?

“Kad je rezultat dobar i atmosfera je dobra. Družili smo se sjajno ovih dana kao i uvijek. Nismo bili dugo skupa, i – sve u svemu – vrlo pozitivno iskustvo u Kataru.

image

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Kovačić je odigrao dobro u drugom dijelu i donio sigurnost veznom redu Hrvatske.

“Dobro se osjećam. Stigao sam u godine kad igram u oba smjera, to sam naučio u Engleskoj, tu sam da igram i da se pobošljavam iz dana u dan”.

Želje u ždrijebu skupina Svjetskog prvenstva u petak?

“Nemam posebne želje u ždrijebu, idemo na Svjetsko prvenstvo, to je najbitnije, i tko kod bude, bit će to dobro”.

Kramarić je bio igrač preokreta, izborio je jedanesterac koji je iskoristio Luka Modrić, a potom prekrasno zabio za pobjedu.

“Ma Krama je majstor u šesnaestercu, zabio je dva pogotka u dvije utakmice (prvi protiv Slovenije u subotu) i to nas jako veseli”, zaključio je Kova.

image

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Borna Barišić također je odigrao zapaženu rolu:

“Na kraju nam je drago što smo uspjeli preokrenuti, uvijek nam je drago kada pobijedimo, makar to bila i prijateljska utakmica. Došlo je do crvenoga kartona, bilo je određenih promjena, ali na kraju smo došli do zaslužene pobjede. U reprezentaciji je velika konkurencija, to je normalno kod kvalitetnih reprezentacija i mi se svi borimo za svoje pozicije. Ove dvije utakmice veoma u nam koristile u pripremi za SP i vjerujem da smo izvukli najbolje. A dalje će biti kako Bog da…”

image

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Jedan od najboljih pojedinaca bio je Lovro Majer:

“Pobijedili smo, bila je teška utakmica, objektivno bolja smo ekipa. U gotovo svim segmentima smo kvalitetniji te je pobjeda trebala biti i uvjerljivija. Svi se veselimo ždrijebu i znamo da će biti zahtjevno koga god da dobijemo. Pitate me jesam li učvrstio svoj reprezentativni status… to definitivno nije pitanje za mene i ne mogu na njega odgovoriti”, uz smiješak je skromno odgovorio Majer.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar