Kovač:"Imamo recept,imamo pravo razmišljati pozitivno"

Kovač:"Imamo recept,imamo pravo razmišljati pozitivno"

Najbolji hrvatski nogometaši odradili su i posljednji trening uoči odlučujuće utakmice u Skupini A Svjetskog prvenstva u Brazilu, u Recifeu protiv Meksika. Hrvatska se s Meksikom susrela i na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

"Sjećam se dobro te utakmice, kao i Marqueza koji je i danas vođa momčadi. Ne tražimo revanš, prošlo je 12 godina, ali imamo svoj cilj, kao što ga ima i protivnik. Imamo nadu, volju i želju plasirati se u sljedeći krug, a smatram da je pritisak ionako na Meksiku s obzirom na njihove ciljeve", konstatirao je hrvatski izbornik Niko Kovač na konferenciji za medije dan prije susreta trećeg kola.
S druge će strane stajati vrlo ambiciozan suparnik, koji na kontu ima bod više od Hrvatske.

"Meksiko je pod Herrerom napredovao i odigrao vrlo dobre dvije utakmice. Agresivna su i homogena momčad, s izrazito dobrim igračima u vezi te obranom i vratarom na visokoj razini. Međutim, imamo recept i nadamo se da ćemo to opet pokazati. Poštujemo Meksiko, no Hrvatska je sve bolja i bolja. Zabila je najviše pogodaka u skupini i moramo funkcionirati kao cjelina, tada je uvijek bilo dobro", rekao je.

Kovačevu momčad ništa ne smije izbaciti iz takta.
"Vidio sam dobru Hrvatsku protiv Brazila, a vidjelo se protiv Kameruna kako smo reagirali na sve što se zbivalo van terena. Igramo lijepo i dobro i trebamo se posvetiti tome. Mislim da možemo napraviti nešto povijesno, od Islanda nadalje vidi se kako igrači razumiju našu filozofiju, jako su inteligentni. Imam pravo razmišljati pozitivno, budemo li uživali u svom nogometu, imamo šanse ući u drugi krug. Da ne vjerujem u prolaz, ne bismo uopće trebali biti ovdje", ističe izbornik.

Hoće li biti neuspjeh ne uspije li Hrvatska proći u drugi krug natjecanja?

"Neće biti neuspjeh ne prođemo li, ali ne razmišljam o tome. Maksimalno smo se pripremili, a ova još uvijek mlada generacija – Hrvatska ima fond igrača na koji se može osloniti – može još dugo biti zajedno. Nadam se da je ovo lijep početak", odgovorio je Niko Kovač, naglasivši kako mu je čast i zadovoljstvo biti na klupi hrvatske reprezentacije.

Izvor:http://hns-cff.hr/

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing