Ako koza laže, ne laže selfie

Ako koza laže, ne laže selfie

U BiH nema partnerstva. Sve je nalik na jeftini film u kojem se izmjenjuju gornji i donji a partneri opće bez imalo ljubavi i bez pravih poljubaca.
16.1. – Ponedjeljak
Opet se, bez imalo straha i promišljanja, u BiH oštri riječ rat. Atif Dudaković, general Armije BiH, poručio je kako ne bi bilo loše da se svatko od Bošnjaka do svoje 17. godine pripremi za ratovanje. Sramotno je, dok vlade na svim razinama pripremaju odgovore na europska pitanja, da jedna usijana glava ispire mozgove i, umjesto suživota i besmisla rata, prosipa priče o spremnosti. Zna general, i to jako dobro, da neće odgovarati pa prosipa mudrolije kako mu drago. A i kako bi odgovarao kad i oni viši od njega, na čelu stranke, naroda i države prospu zveket oružjem samo ako se netko usudi voljeti državu na neki drugi način.
17.1. – Utorak
Amerika je uvela sankcije Miloradu Dodiku. Nitko još ne zna kakva će sudbina zadesiti kažnjenoga. Samo narod zna da će mu biti isto. Zasjenila je pljuska Dodiku izjave Bakira Izetbegovića u kojima striktno navodi što će dati Hrvatima u BiH. Dakle, sve je jasnije da u BiH nema partnerstva. Sve je nalik na jeftini film u kojem se izmjenjuju gornji i donji a partneri opće bez imalo ljubavi i bez pravih poljubaca.
18.1. – Srijeda
Milorad Dodik ne priznaje sankcije. Nije to, kaže, stav države nego veleposlanstva iz Sarajeva. Umjesto kazne, Dodik je dobio krila. A krila dobiva i kriminal u Mostaru ma koliko se policija pokušala braniti brojkama. Neke druge brojke govore drugačije. Zaključavat će se trgovine iz 16:30 sati jer s prvim mrakom oni o kojima nitko ne vodi računa kreću u akcije. Grad bez izbora, Vijeća, dvorane, čistoće i reda, dobiva još jednu pljusku u lice svojeg funkcioniranja.
19.1. – Četvrtak
Nitko nije mrdnuo prstom, a kamo li nečim drugim, na informacije da je Avijatičarski most u Mostaru ozbiljno oštećen. U nekom normalnom svijetu znalo bi se tko je nadležan za most, policija bi preusmjerila promet, svi gradski oci i očusi, sve gradske majke i maćehe, obišle bi mjesto oštećenje uz prisustvo velikog broja stručnjaka. Samo kod nas, koji smo najveći u svojoj bezbrižnosti, može tako ozbiljna vijest proći bez da ikoga zabrine. Baš kao i rijeke fekalija koje se razlijevaju mostarskim ulicama umjesto njegovom svetosti kolektorom.
20.1. – Petak
Blamaža. Cupkale su premijerka Republike Srpske i prva dama tog entiteta, Željka Cvijanović i Snježana Dodik, na inauguraciji novog američkog predsjednika. Dok se javnost pokušavala uvjeriti kako je izaslanstvo Srpske službeno na događaju i kako se druži s viskom američkim facama, selfie poslan iz Washingtona razotkrio je sve. Ako koza laže, ne laže selfie.
21.1. – Subota
Javnost zabavljaju Dodikove dame. Na trenutak zaboravljamo na one bez grijanja, vode i struje. Zaboravljamo mito i korupciju i gradove bez izbora. Zaboravljamo predizborna obećanja i postizborne prevare. Uglavnom, zaboravljamo da smo izabrali one kojima se smijemo i zbog kojih plačemo.
22.1. – Nedjelja
Svijet bruji o Trumpu. BiH bruji o Trumpu. Što će nam donijeti, što odnijeti. Nije se toliko energije potrošilo na analize naših donositelja i odnostitelja.
Bljesak,info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar