Krajišnik lagao da mu se Praljak hvalio da je srušio Stari most

Krajišnik lagao da mu se Praljak hvalio da je srušio Stari most

Mostar 25. 4. 2016. – Odvjetnica Nika Pinter nazvala je notornom laži’ navode haaškog osuđenika i bivšeg šefa skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika koji je ustvrdio da se general Slobodan Praljak u haaškom pritvoru hvalio kako je srušio Stari most u Mostaru.

“Na takvu notornu laž ne želim davati komentare”, rekla je odvjetnica Pinter za Večernji list, izdanje za BiH. Pri tome je navela kako između Praljka i Krajišnika postoji ogromna razlika.

“Neistiniti navodi, koji su preneseni na portale, samo pokazuju kako između generala Praljka i Krajišnika, u svemu, postoje svemirske razlike”, dodala je odvjetnica Pinter koja pred Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije brani generala Slobodana Praljka.

Gostujući u programu srbijanske Happy TV osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik ustvrdio je da se u zatvorskoj ćeliji bivši načelnik Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Slobodan Praljak ‘hvalio s rušenjem Starog mosta iako je na suđenju negirao svoju odgovornost’.

U prvostupanjskoj presudi šestorici bivših dužnosnika Herceg-Bosne, ICTY je ocijenio kako Stari most srušen pod topničkim projektilima postrojbi Hrvatskog vijeća obrane (HVO), ali da za taj čin nije odgovoran general Slobodan Praljak. Prvostupanjskom presudom je utvrđeno i da je Stari most bio legitimna vojna meta. Haaški suci su prihvatili argument Slobodana Praljka da je Armija BiH Stari most u Mostaru stalno koristila za dostavu municije i hrane svojim postrojbama na desnoj obali Neretve.

M.L.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar