Svečano otvorena osma studentska konferencija MOSTIMUN 2016

Svečano otvorena osma studentska konferencija MOSTIMUN 2016

Osma studentska konferencija UN-a MOSTIMUN 2016 (Mostar International Model United Nations) svečano je otvorena danas u Studentskom hotelu ‘Mostar’ u Mostaru.

U jednom od najvećih studentskih projekata u Mostaru kojeg u suradnji organiziraju studenti Sveučilišta u Mostaru i studenti Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, delegati petodnevne konferencije će biti podijeljeni u četiri vijeća, te će po uzoru na rad UN-a raspravljati o gorućim temama kao sto su pitanja vezana za migrantsku krizu, prava žena i sl.

Konferencija traje do 29. travnja ove godine, a na njoj će zasjedati 120 delegata koji dolaze iz 15 zemalja svijeta, što ovom događaju daje posebnu važnost i Bosnu i Hercegovinu stavlja u fokus kao mjesto traženja rješenja za brojne svjetske probleme.

“Konferencija MOSTIMUN je studentska konferencija između studenata Sveučilišta i Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru. Ovo je osmogodišnje izdanje i ove godine ćemo ugostiti 120 učesnika, tj. studenata iz 15 različitih zemalja. Prvenstveno, cilj je da se mladi što više uključe, da budu što aktivniji i eventualno da neke svoje ideje koje ovdje ostvare možda kasnije i realiziraju. Mi se nadammo da je MOSTIMUN jedna od odskočnih daski za napredak u karijeri za mlade ljude i ovim putem nadamo se da će se to i nastaviti”, kazala je Naida Marić ispred PR menadžment tima MOSTIMUN 2016.

Mateo Gadžić, student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru kazao je da će se tijekom konferencije obrađivati teme koje su od globalnog, ali i lokalnog značaja, te će ovim projektom domaći studenti imati priliku steći veliko iskustvo.

“Za mene je ovo prvo iskustvo na ovako jednoj konferenciji i prije svega želim unaprijediti engleski jezik i tu vještinu komuniciranja s drugim ljudima i studentima širom svijeta. Samim tim i završni certifikat će mi pomoći u budućnosti, tako da u svakom slučaju očekujem i dobru zabavu i nova poznanstva”, rekla je Hana Benca, studentica prve godine Pravnog fakulteta Džemal Bijedić u Mostaru.

Konferenciju je svečano otvorila Gabriele Kowal-Manderla iz veleposlanstva Njemačke, a uz mnoge druge uvažene goste prisustvovali su i predstavnici UNHCR BIH i UN WOMEN.

pogled.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar