Kreće živciranje: Hrvatski rukometaši otvaraju Svjetsko prvenstvo

Kreće živciranje: Hrvatski rukometaši otvaraju Svjetsko prvenstvo

HRVATSKA u 17 sati igra prvu utakmicu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru. Nakon jučerašnjeg spektakularnog otvaranja turnira i pobjede domaće reprezentacije nad Brazilom, rukometno ludilo kreće i u Hrvatskoj. 

 
Igrači Slavka Goluže otvaraju s Austrijom, na koju su upozorili i najbolji hrvatski igrači.

"Prva utakmica s Austrijom nam je najvažnija jer znamo što poraz na startu SP-a znači, a pobjeda bi nam bila vjetar u leđa. Svi misle da je Austrija autsajder, da ćemo to lako riješiti. Vjerujte mi da nećemo, a to nam je najvažnija utakmica u skupini. Austrija ima deset igrača koji igraju Bundesligu i petoricu koji su najbolji strijelci lige. Najbitnije je da smo svjesni toga i da smo maksimalno spremni za tu prvu utakmicu", rekao je Vori. 

"Puno toga smo rekli o Austriji, radi se o dobroj reprezentaciji. Imaju strašnu polukontru i moramo biti oprezni. Ne smijemo gubiti loptu na 10 metara, pogotovo kada ćemo raditi izmjenu obrana-napad", rekao je Goluža u najavi utakmice. 

Hrvatska je Austriju porazila u skupini na Europskom prvenstvu 2010. godine sa 26:23. Trenutno je Golužina ekipa u nizu od pet pobjeda, a Austrijanci su na SP ispraćeni porazom od Francuske 30:28 u kojem su pokazali da će biti tvrd orah.

"Ako Hrvati izvuku maksimum, bit će nam jako teško"

Austrijski izbornik Patrekur Johannesson uoči utakmice je rekao: "Idemo u utakmicu bez straha, sa zdravim samopouzdanjem. Hrvati su favoriti, igraju jako dobar rukomet. S Duvnjakom i drugim igračima snažni su i u napadu i u obrani". 

Vodio je Austriju na posljednjem Euru 2014. 

"Opušteniji sam nego prije tjedan dana. Imam u glavi točan plan igre, svaki igrač zna svoj zadatak", rekao je islandski stručnjak. 

Kapetan Austrije Viktor Szilagyi dodao je: "Hrvatska je sigurno kandidat za medalje, a njih zanima samo zlato. U odnosu na našu utakmicu na EP-u 2010., očekujem puno manju razliku", rekao je 36-godišnji stjegonoša austrijske delegacije. 

"Protiv ekipe kao što je hrvatska, puno ovisi o njihovom raspoloženju i formi tog dana. Ako uspiju izvući maksimum, bit će nam jako teško. Moramo uzvratiti kad nam se otvori prilika", dodao je.
U istoj skupini prvu utakmicu dana igrat će Bosna i Hercegovina protiv Irana već od 13 sati.

www.index.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar