Krešić otkrio koliko se zarađuje u Elektroprivredi HZHB

Krešić otkrio koliko se zarađuje u Elektroprivredi HZHB

Mnogi građani smatraju da je raditi u Elektroprivredi HZ HB posao iz snova s obzirom da je prosječna neto plaća oko 1700 maraka, a da regres iznosi gotovo dvije trećine plaće, rekao je u intervjuu za Dnevni list generalni direktor ove kompanije Nikola Krešić.

Prosječna plaća za za razdoblje siječanj – veljača 2015. godine iznosila je 1704,53 marke  (prosječna plaća u FBiH je 836 maraka), topli obrok iznosi 16,72 KM/dan, odnosno za 22 dana rada 368 maraka.

''Već je isplaćen regres za godišnji odmor za 2015. godinu u iznosu od 70 posto prosječne plaće zaposlenika, a oni koji imaju manju plaću od prosječne plaće društva primili su regres u iznosu od 70 posto prosječne plaće društva, što iznosi 1192,80 maraka.

Također, krajem 2014. godine isplaćena je naknada za vjerske blagdane u iznosu od 730 maraka po zaposleniku. Za dan poduzeća isplaćene su jubilarne naknade zaposlenicima, a i jednokratne naknade umirovljenicima u iznosu od 350 maraka po umirovljeniku'', rekao je Krešić koga je na čelo EPHZHB postavila platformaška Vlada FBiH koja u sebi nije sadržava legitimno izabrane poltičke predstavnike hrvata.

Redovito se, dodao je, isplaćuju jednokratne novčane pomoći u slučaju bolesti zaposlenika ili člana uže obitelji, naknada troškova prijevoza za udaljenost od mjesta rada do 120 km itd.

''Predsjednik Sindikata ima na raspolaganju službeno vozilo 24 sata, korištenje službenog mobitela do 500 maraka, obično potroši iznad 350 maraka, a plaću skoro kao izvršni direktor poduzeća. Njegova je izmišljotina i notorna laž skidanje tzv. hrvatskih obilježja iz prostorija EP HZ HB, na koju su i neki nasjeli i, u najmanju ruku, neprimjereno reagirali, iako se radi o ozbiljnim ljudima i organizacijama. Izgleda da spomenuta gospoda ne znaju što su hrvatska obilježja ili su možda za njih hrvatska obilježja najobičnije zahvalnice, od kojih jedna glasi na moje ime osobno'', osvrnuo se i na nedavni skandal ''hrvatska obilježja i Reuf Bajrović''.

Krešić je istaknuo kako se njegova smjena traži već tri i pol godine, no ostavku neće podnijeti.
''Jedino me možete likvidirati'', kazao je u intervjuu za Dnevni list, te rekao kako je na njega netko već pokušao izvršiti atentat!
''Vjerovali ili ne, već je pokušana moja, u najmanju ruku, likvidacija. Naime, otprilike prije godinu dana izvijeni su vijci na zadnjem lijevom kotaču mog službenog vozila, a išao sam na puštanje u pogon agregata u HE Zakučac, na poziv predsjednika Uprave HEP-a. Vraćali smo se autocestom i nakon silaska s autoceste moj vozač i ja smo primijetili da nešto nije u redu sa zadnjim krajem vozila. Slučaj je prijavljen PU Čapljina, a i krajem travnja prijavljen je još jedan slučaj, uz napomenu  već spomenutog slučaja. Nadam se da će institucije sustava odraditi svoj dio posla te otkriti nalogodavce i počinitelje'', rekao je Krešić.

dnevnik.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing