Krimolovci: Građani najviše zvali zbog droge i oružja

Krimolovci: Građani najviše zvali zbog droge i oružja

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u rujnu 2019. godine registrirali su ukupno 435 poziva na telefonskoj liniji ‘Krimolovci’, od kojih je 11 bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je ukupno 77 prijava, od kojih je 19 sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi s opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, gospodarskim kriminalom i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem ‘Krimolovaca’ i elektroničkog obrasca, 26 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po četiri je postupala i SIPA.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 54 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja ‘Krimolovci’ – 0800 205 05.

bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar