Krstičević dao ostavku nakon pada vojnog aviona kod Zadra

Krstičević dao ostavku nakon pada vojnog aviona kod Zadra

Načelnik glavnog stožera Hrvatske vojske Robert Hranj iznio je večeras detalje zrakoplovne nesreće u kojoj su kod Biljana Donjih u zadarskom zaleđu poginuli kadet i njegov instruktor.

“Pao je školski avion Zlin tijekom redovnih aktivnosti. Poduzeli smo sve mjere traganja i spašavanja. Dolaskom na mjesto nesreće konstatirali smo da su tragično stardal adva pripadnika HRZa- Instruktor natoporučnik Marko Novković i polaznik letačke obuke Luka Jagetić (25). Razlozi pada aviona u ovom trenutku nisu nam poznati. Formirali smo povjerenstvo koje će sve istražiti. Izražavam iskrenu sućut obitelji i prijateljima stradalih”, rekao je Hranj.

Let je završio tragično nakon pola sata od polijetanja. Avion Zlin je siguran i u sastavu HRZ-a je od 2007. godine. Dosad s njim nije bilo problema:

“Kolega Novković je vrlo iskusan pilot s 800 sati naleta. Član je Krila Oluje što dovoljno govori o njegovom iskustvu. Kolega Jagetić bio je na prvom razdjelu letačke obuke i ovo je bio let na razdjelu temeljnog i akrobatskog letenja. Volio bih izraziti sućut obiteljima i bližnjima dvojice kolega.

Ministar Damir Krstičević u ime Ministarstva obrane izrazio je sućut obiteljima poginulih, a onda poručio:

“Ovo je veliki gubitak za Hrvatsku vojsku, ja s ovim danom podnosim ostavku na mjestu potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH”, rekao je Krstičević.

net.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar