• Krvavi pohod australijskog ekstremiste
  • Krvavi pohod australijskog ekstremiste

Krvavi pohod australijskog ekstremiste

Australski ekstremist Brenton Tarrant (28) u dvije džamije na Novom Zelandu, u gradu Christchurchu ubio je najmanje 40 ljudi. Policija ga je uhitila nedugo nakon napada.

Navodno je upravo on cijeli masakr prenosio na Facebooku i kasnije isti video objavio na Instagramu. Na glavi je imao kacigu s kamerom. Iscurili su i detalji vezani uz ono što je prethodilo njegovom krvavom pohodu. 

Svoj strašni pohod započeo je kada je, odjeven u maskirnu uniformu, sjeo u automobil i rekao:

– Neka zabava počne.

Zatim je, vozeći do džamije, u automobilu slušao narodnu (folk), ali i vojnu glazbu, piše Daily Mail. Kad je stigao, vozilo je parkirao u aleji nedaleko mjesta napada. Uzeo je oružje i krenuo prema džamiji. Stao je na ulazna vrata i pucao na svakoga tko se kretao. U nekoliko navrata stao bi iznad ozlijeđenog muškarca, ponovno napunio pištolj i onda ga dokrajčio. Tarrant je potom pobjegao automobilom, ali ubrzo su ga uhitili.

U videu je Brenton objasnio i kako je on “samo obični bijeli čovjek”. Dodao je i da potječe iz radničke klase, obitelji s niskim primanjima te da se za masakr odlučio “kako bi osigurao budućnost za svoj narod” i smanjio stopu iseljavanja u europske zemlje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar