KSC Prozor-Rama na Seminaru “Stvaranje kazališta”

KSC Prozor-Rama na Seminaru “Stvaranje kazališta”

Voditeljica Dramskog ansambla pri Kulturno-sportskom centru Prozor-Rama Mirjana Bešker sudjeluje na Seminaru STVARANJE KAZALIŠTA, koji se u organizaciji Hrvatske matice iseljenika održava od 8. do 16. srpnja 2017.godine  na otočiću Galovcu-Školjić u neposrednoj blizini otoka Ugljena, a nasuprot Zadra.

Seminar je namijenjen zaljubljenicima u kazalište, voditeljima i sudionicima kazališnih amaterskih grupa koje djeluju izvan Hrvatske ili se planiraju osnovati.

– Ovaj seminar je prilika za nove kontakte i razmijenu iskustva s kazališnim amaterima iz cijeloga svijeta, pod stručnim vodstvom redateljice i dramske pedagoginje Nine Kleflin, kazala nam je Mirjana, dodavši da ove godine na Seminaru sudjeluju polaznici iz Francuske, Italije, Nizozemske, Vojvodine i Bosne i Hercegovine.

Program je podijeljen u prijepodnevni teoretski dio s audio-vizualnim materijalima i poslijepodnevni praktični dio. Seminar će završiti izvođenjem predstave domaćeg autora, kako bi polaznici  pred lokalnom publikom primijenili usvojeno znanje. Sadržaj programa obogatit će se prigodnim tematskim predavanjima te posjetom Zadru na neku od predstava koje će se prikazivati u sklopu Zadarskog ljeta.

Moto ovogodišnjeg seminara je: Kazalište je teško osmisliti, ali ga nije teško stvoriti !

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar