Kultni albumi EKV-a ponovo dostupni na digitalnim glazbenim servisima

Kultni albumi EKV-a ponovo dostupni na digitalnim glazbenim servisima

Zahvaljujući uspješnoj suradnji PGP RTS i Zadužbine Milana Mladenovića ponovo su na digitalnim servisima dostupni EKV albumi ”Ljubav”, ”Samo par godina za nas”, ”Dum Dum” i ”Neko nas posmatra”.

Vrhunska kvaliteta zvuka

Albumi su remasterizirani direktno s originalnih studijskih traka kako bi se postigla vrhunska kvaliteta zvuka. Remaster albuma ”Ljubav” i ”Samo par godina za nas” potpisuje Nenad Kuzmić, a ”Dum Dum” i ”Neko nas posmatra” Dragiša Uskoković Ćima i Marko Milivojević, nekadašnji članovi EKVa.

Promocija remasterizovanih izdanja održana je 10. ožujka u RTS Klubu u Beogradu, a prisutnima su se obratili Nenad Milovanović i Nikola Jovanović ispred Zadužbine Milana Mladenovića, Vladimir Graić, direktor PGP RTS, kao i Marko Milivojević, Dragiša Uskoković Ćima i Nenad Kuzmić.

Ususret 2024. godini i obilježavanju četiri desetljeća od objavljivanja prvog albuma legendarne grupe, ponovo će biti objavljeno svih osam studijskih albuma EKV-a. Sveobuhvatna diskografija jednog od najvećih autorskih bendova na teritoriji bivše Jugoslavije rezultat je dugotrajne međunarodne suradnje koju su ostvarili PGP RTS, ZKP RTV Slovenija i Zadužbina Milana Mladenovića.

”Budući da je sljedeće godine 40 godina od objavljivanja albuma Katarina II, to na poseban način treba i obilježiti, pa ćemo ovu važnu obljetnicu proslaviti ekskluzivnim boks setom. Tu će biti svih osam albuma EKVa i kao bonus live izdanje”, otkrio je Vladimir Graić, direktor PGP RTS.

Restauracija

”Mislim da nismo samo remasterizovali albume ‘Dum Dum’ i ‘Neko nas posmatra’, već da smo ih restaurirali. Pokušali smo da izvučemo ono što se ne čuje u pozadini, i ova dva albuma sada zaista zvuče kao da je neko staro izgužvano pismo raširio ponovo i učinio ga čitljivim. Milan, Magi i ostali mislim da nas gledaju odozgo i ovo je divna prilika da se podsjetimo sreće, žara i energije kakvi se više ne viđaju”, emotivan je bio Marko Milivojević, koji je zajedno sa Dragišom Uskokovićem sudjelovao u ponovnom oživljavanju kultnih izdanja. Nenad Kuzmić, koji je remasterizovao ”Ljubav” i ”Samo par godina za nas” istaknuo je da je najbolji kompliment koji je dobio bio iz redova Zadužbine Milana Mladenovića.

”Kao da je neko skinuo ćebe sa zvučnika” kazala mu je Maja Maričić, predsjednica Upravnog odbora Zadužbine. ”Ponosan sam ona postignut rezultat, budući da sam veliki poštovalac EKVa i da je to bend uz koji sam sazrijevao”, dodao je Kuzmić.

”Ovo što od danas možete da čujete na digitalnim glazbenim servisima donosi bolji kvalitet zvuka i EKV će biti dostupan i nekim novim generacijama, što je, između ostalog, cilj našeg rada. Od danas možete da uživate i u službenom YouTube kanalu Ekatarina Velika Official koji smo pokrenuli kako bismo sve materijale koji se tiču EKV-a objedinili na jednom mjestu.

Za početak tu je restauriran spot za pjesmu Dum Dum”, još jednu novost je na promociji ova četiri digitalna izdanja donio Nikola Jovanović, upravitelj Zadužbine Milana Mladenovića.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar