DETALJI POKOLJA U NJEMAČKOJ: Napadač je djelovao sam, među stradalima je i nerođeno dijete

DETALJI POKOLJA U NJEMAČKOJ: Napadač je djelovao sam, među stradalima je i nerođeno dijete

Policija je kazala da je u trenutku pucnjave u zgradi bilo 50-ak Jehovinih svjedoka. Napadač je prvo desetak puta puca u automobil ispred zgrade u koju je naposljetku ušao kroz prozor

U stravičnom pokolju u četvrtak u Hamburgu osmero ljudi je umrlo. Deseci su ranjeni, a policija je brzom reakcijom uspjela spasiti mnoge iz zgrade Jehovinih svjedoka, piše N-tv.de.

“Napadač se zvao Philipp F. (35) i djelovao je sam. Bio je član vjerske zajednice te su njegovi motivi za pokolj nepoznati. Na kraju je sam sebi oduzeo život”, poručila je policija.
Stradala i nerođena beba

Svih sedmero stradalih u pokolju su Nijemci, a među njima je bila i nerođena beba. Osma žrtva bio je ubojica.

“Hamburg nikad nije vidio zločin ovakvih razmjera. Zahvaljujući brzo intervenciji policije i ostalih služba spriječila se još veća katastrofa”, kazao je hamburški senator Andy Grote.

Deadly shooting in Hamburg

Policija je kazala da je u trenutku pucnjave u zgradi bilo 50-ak Jehovinih svjedoka. Napadač je prvo desetak puta puca u automobil ispred zgrade u koju je naposljetku ušao kroz prozor.

On nije od prije poznat njemačkoj vlasti, u Hamburgu živi od 2015., a prošle godine je dobio dozvolu za nošenje vatrenog oružja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing