NAJAVA: Okrugli stol “Kultura dijaloga u izgradnji mira” u Prozoru

NAJAVA: Okrugli stol “Kultura dijaloga u izgradnji mira” u Prozoru

Slušanjem drugih i otvorenošću prema drugima smanjujemo predrasude i bolje razumijemo mišljenja i iskustva drugih, što je polazište za izgradnju povjerenja i trajnog mira. To je upravo tema i svrha okruglog stola Kultura dijaloga u izgradnji mirakoji će se održati 7. travnja/aprila u 12.00 sati u općini Prozor -Rama, u upravnoj zgradi HC-a, Ulica Kralja Tomislava (sala za sastanke).

Okrugli stol se organizira u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u suradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Na okruglom stolu će sudjelovati građani i građanke, predstavnici/ce lokalnih vlasti, civilnog društva, medija, vjerskih zajednica, itd. iz Prozor-Rame, zajednica koja već tri godine sudjeluje u projektu PRO-Budućnost.

Svrha okruglih stolova je pružiti mogućnost građanima da kroz otvoren i iskren dijalog počnu razumijevati životna iskustva i perspektive „drugih“ i ostvare suradnju na aktivnostima koja mogu izgraditi mir i povjerenje u lokalnim zajednicama. Kako živimo u društvu koje je još uvijek opterećeno posljedicama prošlosti, ali i činjenicom da se mir konstantno ugrožava diljem svijeta, zajednički moramo afirmirati vrijednosti mira kao naše civilizacijske, ali i osobne odgovornosti. Samo tako možemo kreirati život bez strahova, uz međusobno poštivanje, razumijevanje i povjerenje, ali i solidarnost kao sastavni dio naše filozofije života.

Moderatori okruglog stola će biti Vehid Šehić iz Foruma građana Tuzla (partner u okviru projekta PRO-Budućnost), Ilija Šagolj, novinar i publicista.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte Helenu Martinović na email [email protected] ili putem telefona 063/690-466.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar