Lijanović otišao u Zenicu na izdržavanje kazne

Lijanović otišao u Zenicu na izdržavanje kazne

Bivši ministar u Vladi Federacije BiH i predsjednik stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović nalazi se u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) u Zenici na izdržavanju sedmogodišnje zatvorske kazne, potvrđeno je za BHRT.

Kako je rečeno za BHRT, Lijanović je u KPZ Zenica stigao početkom prošlog tjedna.

Vrhovni sud FBiH pravomoćno je osudio Lijanovića na sedam godina zatvora po optužnici Tužiteljstva Tuzlanskog kantona za zloupotrebu položaja i ovlasti, a u svezi sa nezakonitostima prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području ovog kantona i FBiH od 2011. do kraja 2014. godine.

Pravomoćnom presudom od 1. listopada prošle godine, Lijanoviću se oduzima imovinska korist pribavljena kaznenim djelima od 653.000 KM.

S obzirom na to da je riječ o pravomoćnoj presudi koja je objavljena još 1. listopada prošle godine, Lijanoviću je u siječnju stigao poziv za izdržavanje kazne, a njegova žalba za odgađanje izvršenja kazne nedavno je odbijena.

Tada je Lijanović tražio odgađanje zbog slanja apelacije Ustavnom sudu BiH, ali i Europskom sudu za ljudska prava u Strassbourgu.

Protiv Jerka Ivankovića Lijanovića i još osam osoba na Sudu BiH u tijeku je i obnovljeni postupak, nakon što je ukinuta prvostupanjska presuda kojom su zbog organiziranog kriminala, pranja novca, poreznih utaja, te krivotvorenja ili uništavanja poslovnih knjiga i dokumenata, osuđeni na ukupno 52 godine i osam mjeseci zatvora, izvješćuje BHRT.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar