Liječnici  HNŽ-a sutra u generalnom štrajku?

Liječnici HNŽ-a sutra u generalnom štrajku?

”Iz medija smo saznali da će Vlada HNŽ pregovore sa sindikatima zdravstva započeti 26. veljače, ali Sindikat još nije dobio nikakvu obavijest…”, rekla je predsjednica sindikata. 

Članovi Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije održali su u ponedjeljak jednosatni štrajk upozorenja, a još se ne zna hoće li članovi Sindikata sutra, 23. siječnja, stupiti u najavljeni generalni štrajk. Predsjednica Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ Kristina Bevanda kazala je kako od županijske Vlade još nisu dobili službeni odgovor u vezi datuma početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

”Iz medija smo saznali da će Vlada HNŽ pregovore sa sindikatima zdravstva započeti 26. veljače, ali Sindikat još nije dobio nikakvu obavijest. Moramo vidjeti formu i sadržaj te odluke kako bi odlučili o našim daljnjim koracima”, kazala je Feni Bevanda. Podsjećamo, na sjednici Mirovnog vijeća održanoj u četvrtak u Mostaru između predstavnika Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ i predstavnika Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ, županijskoj Vladi dat je rok da do podneva 22. siječnja objavi datum početka pregovora za novi kolektivni ugovor doktora medicine i stomatologije, ili će u suprotnom taj sindikat ostvariti legalno pravo za pokretanje generalnog štrajka, koji je najavljen za 23. siječnja. Vlada HNŽ je objavila da će pregovore s predstavnicima sindikata započeti 26. veljače.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar