Lijepa božićna vijest: Hotel za veslače i goste te poduzetnički centar kandidirani za europska sredstva

Lijepa božićna vijest: Hotel za veslače i goste te poduzetnički centar kandidirani za europska sredstva

Općina Prozor – Rama na aktualni poziv za sredstva Europske unije prijavila se s dva projekta: „Zajednički zaveslaji „ kojim planira izgradnju smještajnog kapaciteta za veslače i njihove goste, te projekt „Ce Centar“ kojim planira urediti poduzetnički centar za mlade. Prijave su okončane 20.12. 2018.  godine.

Josip Juričić, Pomoćnik Načelnika, dao nam je pojašnjenja projekata: „U projektu Zajednički zaveslaji partneri su nam grad Vrlika iz Hrvatske i općina Tivat iz Crne Gore. Općina Prozor – Rama je vodeći partner. Riječ je o nastavku projekta Veslački centar koji je realiziran kroz prvi poziv za prekograničnu suradnju BiH – Hrvatska tijekom 2011-2013. Kroz sadašnju aplikaciju predvidjeli smo izgradnju smještajnog kapaciteta za veslače i njihove goste. Vrijednost projekta za našu općinu je oko 1 milijun eura, od čega od EU očekujemo 85% sredstva. Tehnički dio aplikacije odradila je agencija Tim4Pin.

U projektu Ce Centar planiramo kreirati Poduzetnički centar za mlade, u što želimo uložiti oko 300.000 €. Partneri su nam općina Tomislavgrad (vodeći partner), grad Pleternica, Asocijacija poslovnih žena Crne Gore, te Udruga za regionalni razvitak u BiH. Ova Udruga nositelj je tehničkih poslova na pripremi i prijavi ove aplikacije.“

„Znamo da samo apliciranje na javni poziv ne znači automatsko prihvaćanje projekta. Trebat će još dosta dokazivanja i dosta lobiranja kao bi prijava rezultirala potpisivanjem ugovora. Ali, nekoliko uspješnih projekata realiziranih sa međunarodnim institucijama i fondovima najavljuju uspjeh bar jednog od ova dva prijavljena projekta“, izjavio nam je dr. Jozo Ivančević, Načelnik općine Prozor – Rama.

Kroz ove prijave kvalitetnih projekata općina Prozor – Rama nastavlja biti aktivna sudionica svih važnijih međunarodnih programa. Podsjećamo na vrijedne projekte iz dosadašnjih poziva za prekograničnu suradnju – „Veslački centar“ i „Staza Gospe Sinjske“, zatim projekte sa USAID-om, UNDP-om, švedskom SIDA-om, Hilfswerk-om iz Austrije, sa njemačkom agencijom za međunarodnu suradnju GIZ-om i nizom drugih velikih međunarodnih fondova i institucija. Suradnjom sa tim fondovima u općinu Prozor – Rama unesene su nove vrijednosti u oblasti turizma, zaštite okoliša, poljoprivrede i općenito poduzetništva, socijalne zaštite, poboljšavana javna uprava.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar