Likvidiran vođa Hezbollaha, izraelske snage objavile detalje akcije: ‘Bio je pod zemljom’

Likvidiran vođa Hezbollaha, izraelske snage objavile detalje akcije: ‘Bio je pod zemljom’

*Izrael bombardirao predgrađe Bejruta
*Izrael tvrdi da je ubijen vođa Hezbollaha Hassan Nasrallah

*Oglasile se sirene i u Izraelu

Tijek događaja pratite uživo: 

10:37 –  IDF je službeno objavio da je jučer (petak), 27. rujna 2024., Hassan Nasrallah, vođa terorističke organizacije Hezbollah i jedan od njezinih osnivača, eliminiran od strane IDF-a, zajedno s Alijem Karkijem, zapovjednikom Južnog fronta Hezbollaha, i dodatnim zapovjednicima Hezbollaha.

Na temelju preciznih obavještajnih podataka IDF-a i izraelskih sigurnosnih tijela, borbeni avioni IAF-a izveli su ciljani napad na Središnje zapovjedništvo terorističke organizacije Hezbollah, koje se nalazilo pod zemljom, urezano ispod stambene zgrade u području Dahieha u Beirutu. Napad je izveden dok su visoki časnici Hezbollaha radili iz zapovjedništva i planirali terorističke aktivnosti protiv građana Izraela.

U izjavi također tvrde kako je “Tijekom 32-godišnje vladavine kao glavnog tajnika Hezbollaha, Hassan Nasrallah bio je odgovoran za ubojstvo mnogih izraelskih civila i vojnika, kao i za planiranje i izvršenje tisuća terorističkih aktivnosti. On je bio odgovoran za usmjeravanje i izvršenje terorističkih napada širom svijeta u kojima su ubijeni civili različitih nacionalnosti.”

Teroristička organizacija Hezbollah, na čelu s Hassanom Nasrallahom, pridružila se terorističkoj organizaciji Hamas u njegovom ratu protiv Države Izrael 8. listopada. Od tada, Hezbollah nastavlja svoje neprekidne i neopravdane napade na građane Države Izrael, uvlačeći Državu Liban i cijelu regiju u širu eskalaciju, stoji u službenoj izjavi izraelske vojske.


10:25 –  Hassan Nasrallah, vođa libanonske milicije Hezbolah, ubijen je u petak u izraelskom napadu na središnji stožer skupine u južnom predgrađu Bejruta, priopćila je u subotu Izraelska vojska. Glasnogovornik Izraelske vojske Avichay Adraee izjavio je u subotu, dan nakon velikog izraelskog napada na Bejrut, da su izraelske snage ubile vođu libanonskog Hezbolaha Sayyeda Hassana Nasrallaha, prenijela je agencija Reuters.

Hezbolah, koji ima potporu Irana, još nije objavio nikakvu izjavu o Nasrallahu, čelniku skupine u posljednje 32 godine. Izraelska vojska je “eliminirala … Hassana Nasrallaha, vođu terorističke organizacije Hezbolah”, napisao je glasnogovornik Adraee u izjavi na X-u. “Hassan Nasrallah više neće moći terorizirati svijet”, navodi se u izjavi.

10:14 –  Izraelske obrambene snage (IDF) tvrde da je vođa Hezbollaha Hassan Nasrallah ubijen. U izjavi objavljenoj na X računu IDF-a stoji: “Hassan Nasrallah više neće moći terorizirati svijet.” Izjava dolazi nakon niza noćnih napada u Beirutu za koje je Izrael rekao da su bili usmjereni na Nasrallaha i druge zapovjednike Hezbollaha, piše BBC.

Foto: Aziz Taher/Reuters

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing