LIVNO: Bogatstvo obitelji, kršteno osmo dijete bračnog para Kasalo

LIVNO: Bogatstvo obitelji, kršteno osmo dijete bračnog para Kasalo

U moru tmurnih vijesti koje u posljednjih godinu dana bombardiraju cijeli svijet, a time i Bosnu i Hercegovinu, u župi Svih svetih Livno imaju razloga za radost. U četvrtak, 6. svibnja livanjski župnik i dekan fra Vinko Sičaja krstio je u župnoj crkvi Svih svetih malenu Katarinu, osmo dijete Kazimira i Stanislave Kasalo. 

Da su djeca najveća radost i bogatstvo obitelji, društva, Crkve, zajednice, ova obitelj svjedoči već godinama, a dolazak malene Katarine samo je potvrda svega toga. Malena Katarina s roditeljima živi u obiteljskoj kući u mjestu Suhača, župa Livno. Bog je roditeljima Kazimiru i Stanislavi, osim Katarine, podario još sedmero djece, i to: Viktoriju, Anamariju, Mia-Saru, Vladu, Stipu, Jelenu i Luciju, navodi portal HBŽ-vijesti.

Riječ je o najmnogobrojnijoj obitelji u župi Livno

Kako navode iz župe Svih svetih Livno, s malenom Katarinom, njezinom braćom i sestrama te roditeljima živi i obitelj njezina strica. Naime, Kazimirov brat Tihomir sa svojom suprugom Slavicom ima troje djece, i to Kristijana, Ivana i Mariju, koji su u istom kućanstvu s Katarinom i ostalim članovima njezine obitelji. Kako bi priča bila potpuna, tu su i baka Kristina i djed Miroslav, odnosno Kazimirovi i Tihomirovi roditelji. 

Bilo bi njih i više u istom kućanstvu, ali Tihomirov se sin Kristijan oženio i živi u svojoj kući. Zanimljivo je istaknuti kako nitko iz ove obitelji nije zaposlen, bave se poljoprivredom i stočarstvom. Ipak, zadivljuje njihova hrabrost i predanost svemu što rade.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar