Lokalni pljuskovi popodne, za vikend temperature do 36°C

Lokalni pljuskovi popodne, za vikend temperature do 36°C

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana su mogući lokalni pljuskovi na području Hercegovine, u istočnim, centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33°C.

Subota 19.06. 2021.

U Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. Jači razvoj oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima će usloviti pljuskove i grmljavinu. Padavine su najizglednije u istočnim, sjeveroistočnim i sjevernim područjima Bosne, rijeđe u centralnim. Lokalno je moguć pljusak poslije podne na istoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 36°C.

Nedjelja 20.06. 2021.

U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

Ponedjeljak 21.06. 2021.

U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar