Lovci za jedinstveno lovište unutar granica općine Prozor-Rama

Lovci za jedinstveno lovište unutar granica općine Prozor-Rama

 
 
Redovna i Izborna skupština Lovačkog društva „Vepar“ Prozor-Rama održana je u subotu 28.02.2015. u prostorijama Srednje škole Prozor. Na ovoj Skupštini središnje točke rada su bile: Izvještaji o dosadašnjem radu i Izbor novog vodstva društva.
O dosadašnjem radu društva lovce je izvijestio dosadašnji predsjednik Ivo Zane koji je istaknuo da su u radu bile važne provedbe Zakona o lovstvu. Društvo je organiziralo natjecanje u streljaštvu te je sudjelovalo i na promociji društva na sajmu „Dani šljive“. U sklopu redovnih obveza društvo je organiziralo i edukaciju lovaca pripravnika, kao i polaganje za lovački ispit. Dodijeljena su sredstva za potporu u radu za redovite aktivnosti sekcija društva .

U skupštinskoj raspravi neizbježna je bila i rasprava o osnivanju lovišta Hercegovačko-neretvanske županije. Valja podsjetiti da je prošle godine Skupština Hercegovačko-neretvanske županije donijela odluku o dva lovišta na području općine Prozor-Rama. Iako su LD „Vepar“, Lovački savez HB tražili jedinstvena lovišta u administrativnim granicama općine Skupština je odlučila drugačije većinom glasova zastupnika. Kod glasovanja je zanimljivo to da zastupnici HDZ-a BiH iz Rame nisu bili protiv podjele lovišta na istočno i zapadno. Odluka je izazvala osudu političke i društvene javnosti, ali i samih lovaca.

Stoga je načelnik Općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević podnio zahtjev prema Ustavnom sudu Federacije BiH za poništenje sporne odluke. Sud je odluku o podjeli lovišta poništio i vratio na ponovnu proceduru.

Zato su lovci LD „Vepar“ i s ove skupštine poručili da su za jedinstveno lovište na području općine Prozor-Rama u njenim administrativnim granicama.

U izbornom dijelu rada Skupštine za predsjednika je ponovno izabran Ivo Zane, a za tajnika Marko Barišić, blagajnik je Slavko Čuljak dok je predsjednik skupštine Jure Tadić.

Na skupštini je usvojen i plan aktivnosti za naredno razdoblje.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing