“Magistrirao sam radiologiju i mislio u Njemačku raditi, ali tad sam zagrizao za MMA i to je to”

“Magistrirao sam radiologiju i mislio u Njemačku raditi, ali tad sam zagrizao za MMA i to je to”

Odlučio sam da ne možeš raditi od osam do 16 i trenirati i očekivati da u tome budeš najbolji pa sam krenuo sve dati u MMA, prisjetio se velike životne odluke stariji brat Sičaja.

U karateu sam bio do 18. godine, a kad sam krenuo na fakultet, prekinuo sam s tim i nastavio s nogometom. Ništa nismo imali što se tiče borilačkih sportova, uopće se nije pričalo ni čulo o MMA-u. Trenirali smo u podrumu vlastite kuće. Prvo je išla tehnika pa jaki sparing, a to nije prolazilo bez ozljeda jer nismo imali adekvatnu opremu niti smo se znali štititi. Redovno smo imali šljive oko očiju i krvave noseve, mama je gledala tko je koga nalupao, započeo je Ivan Sičaja (29, 2-0) u najavi meča na nadolazećoj desetoj priredbi Fight Nation Championshipa koja će se održati ove subote, 4. ožujka u Ljubuškom u Bosni i Hercegovini.

Tamo će mu s druge strane stajati Moldavac Nelu Bogdan (29, 1-2), a osim Ivana, borit će se i njegov brat Tomislav (24) kojeg u profi debiju čeka okršaj protiv Mađara Rolanda Szolnokija (23). A nije sve izgledalo kao da će braća Sičaja krenuti ozbiljno u MMA

“Završio sam magisterij radiologije pet godina, a prvotno je bio plan otići u Njemačku i zaposliti se te trenirati nešto sa strane. Ali došla je korona i nije se nigdje moglo. Ostao sam kod kuće, nisam se mogao normalno zaposliti ni ništa. U to vrijeme smo trenirali kod kuće, otišli smo na dva turnira i tad sam ja ‘zagrizao’ za to. Bila je odluka da ne možeš raditi od osam do 16 i trenirati i očekivati da u tome budeš najbolji pa sam krenuo sve dati u to”, opisao je Ivan.

Nakon spomenutih dolazaka na amaterske turnire FNC-a, prvu je profesionalnu borbu odradio protiv Matea Bolfana (22, 2-2) u lipnju prošle godine u Karlovcu gušenjem u drugoj rundi, a zatim je odmah u rujnu u Puli nakon tri teške runde slavio protiv Pape Sambe Thiama (23, 0-1).

Davali im velike šanse

“Prvi meč je prošao lakše nego očekivano, za njega su svi znali, a za mene nitko. Već je izgradio ime preko FNC-a, ali meni su davali dosta šanse. Za mene je prošlo odlično, iskoristio sam priliku i to završio u prvoj rundi. Poslije toga sam dobio ponudu za Pulu, radili smo tri runde po pet minuta, bila je teška borba, ali bilo je to novo iskustvo pred tolikom publikom”, rekao je Tirke pa se prisjetio upečatljivog trenutka iz meča:

“Bio sam na parteru i udarao sam ga u lice, zarobio sam mu jednu ruku. Toliko je tvrd da je ‘jeo’ te udarce, a u jednom trenutku mi se krenuo beljiti i nešto na svom jeziku govorio, tu sam poludio i rekao mu ‘sad ću ti j**ati majku’ i počeo ga još jače udarati.”

Ulaznice su u prodaji putem kupikartu.ba sustava, a podsjetimo, FNC s jubilarnom desetom priredbom u Ljubuški u Bosnu i Hercegovinu stiže 4. ožujka. Oni koji priredbu neće moći pratiti uživo iz dvorane, to će moći napraviti kupnjom PPV-a putem FNC.tv, dok će uvodne borbe biti dostupne besplatno putem YouTube kanala 24sata.

Izvor: Fabijan Hrnčić/24sata

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing