Organizacija za europsku sigurnost i suradnju osudila napad na redakciju Hercegovina.info i pozvala nadležne da pronađu počinitelja

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju osudila napad na redakciju Hercegovina.info i pozvala nadležne da pronađu počinitelja

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OSCE) i ovaj put je osudila napad na redakciju portala Hercegovina.info koji se dogodio u 28. veljače u Mostaru, kada je ponovno izvršen napad na imovinu vlasnika portala, odnosno automobil na kojem su nožem izrezane sve četiri gume.

Na svom Twitter nalogu oglasila se i ovaj put predstavnica OSCE-a za slobodu medija, Teresa Riberio.

“Zabrinuti smo ponovljenim napadima na lokalne medije u BiH, na Hercegovina.info i vlasnika Marija Ćosića. Vlasti bi trebale poduzeti usklađenu akciju kako bi učinkovito istražile i kazneno gonile odgovorne. Ovo je ključno za osiguravanje pravde i obeshrabrivanje budućeg nasilja nad medijima”, napisala je Riberio.

Ona je i podijelila tweet misije OSCE-a u kojem je još jučer napisano

“Nastavak napada na portal Hercegovina.info i njegovog vlasnika Marija Ćosića izaziva ozbiljnu zabrinutost za sigurnost novinara. Još jednom pozivamo nadležne u Hercegovačko-neretvanskoj županiji da identificiraju i privedu pravdi počinitelja”, stoji u objavi.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing