Male laži čovjeka potiču na izgovaranje većih

Male laži čovjeka potiču na izgovaranje većih

Znanstvenici  sa Sveučilišta Duke i London otkrili su kako izgovaranje manjih laži čovjekov mozak čine neostjeljivim, te ga potiču da u budućnosti izgovara veće neistine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Istraživanje je objavljeno u znanstvenom časopisu “Nature Neuroscience”, a u okviru istraživanja skeniran je mozak osoba koje su uključene u eksperiment koji je ovisio od individualnog uspjeha.

Na osnovu rezultata istraživanja utvrđeno je da kada čovjek prvi put izgovori laž, u sklopu moždanog jezgra, amigdala, dolazi do značajnih kretanja. Također, zabilježeno je da kada osoba nastavi izgovarati laž, reakcije u amigdali su znatno manje.

Znanstvenici navode kako vidan pad u reakcijama u ovom dijelu mozga tijekom nastavka izgovaranja laži, čovjeka potiče da u budućnosti izgovara veće laži.

Tali Sharot, jedan od znanstvenika koji je sudjelovao u ovom istraživanju, izjavio je da kada se čovjek priprema da izgovori neku laž radi osobnog uspjeha, amigdala proizvodi negativnu emociju koja može ograničiti okvir laži.

paulo-pac487enje-i-lac5bei images images (1)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar