Malinari: Osuđujemo pokušaje politizacije naših problema

Malinari: Osuđujemo pokušaje politizacije naših problema

Radna grupa koja okuplja predstavnike akademske zajednice, Koordinacije udruženja proizvođača maline u FBiH, Saveza proizvođača jagodičastog voća u FBiH, Udruženja otkupljivača maline, te Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva održala je u petak, 14. srpnja,  sastanak na kojem je usuglašen zaključak da će ta grupa u narednom periodu nastaviti s radom u cilju dugoročnog rješavanja problema malinarstva u Bosni i Hercegovini.

Malinari podvlače da su svjesni da im je ova godina pružila brojne izazove, te da je mogu prevazići jedino uz suradnju proizvođača, otkupljivača i struke.

Naglasili su želju da se ograde od svih pokušaja zloupotrebe položaja malinara i osudili  izjave pojedinaca koji ovih dana rade na tome da politizuju njihove probleme.

– U pitanju je opstanak malinarstva u našoj državi i tu nema mjesta za politiku. Pozivamo i proizvođače i otkupljivače da se suzdrže od ishitrenih izjava i da se ne obaziru na sve učestalije provokacije – ističu oni.

Nedopustivim smatraju nastojanja da se malinare iskoristi za prikupljanje političkih poena. Naglašavaju da je svako ko ima neki konstruktivan prijedlog pozvan da se uključi u njihov rad, a sve one koji misle da na tuđim problemima mogu graditi svoj lični rejting mole da prekinu sa zbunjivanjem javnosti i širenjem dezinformacija.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar