Marinko Čavara pomilovao kriminalca koji je osuđen na 17 godina zatvora

Marinko Čavara pomilovao kriminalca koji je osuđen na 17 godina zatvora

Predsjednik Federacije Bosnei Hercegovine Marinko Čavara donio je odluku o pomilovanju osuđenog kriminalca Muhameda Alija Gašija. Tako će Gaši izaći na slobodu na razdoblje od tri mjeseca.

Čavara je nedavno donio odluku o pomilovanju, a odluka je objavljena u Službenom listu BiH. Odlukom predsjednika FBiH Gaši će izaći na slobodu na razdoblje od tri mjeseca, čime je udovoljeno njegovom zahtjevu.

On će se tako djelomično osloboditi od izdržavanja izrečene kazne zatvora za razdoblje od 3 (tri) mjeseca.

Podsjetimo, Gaši je 2009. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i sedam mjeseci. Županijski sud u Sarajevu je 23. lipnja 2009. godine osudio je Muhameda Alija na 20 godina zatvora zbog organiziranja zločinačke organizacije u vezi s kaznenim djelima protupravno zauzimanje nekretnine od općeg značaja, oštećenja tuđe stvari, bespravne gradnje, ugrožavanje sigurnosti, pranja novca, ubojstvo u pokušaju te više kaznenih djela iznude u pokušaju.

Kasnije mu je kazna preinačena na 17 godina i sedam mejseci zatvora. S obzirom na dosadašnje razdoblje provedeno u zatvoru i s obzirom na ovo pomilovanje koje mu je izrekao Marinko Čavara, postavlja se pitanje hoće li će se Gaši uopće vraćati u zatvor.

Bez obzira na vremensko razdoblje na koje se odnosi pomilovanje, postavlja se pitanje kakva poruka se šalje ovakvim potezom predsjednika FBiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing