Mario Mandžukić novi član stručnog stožera Zlatka Dalića i Hrvatske reprezentacije

Mario Mandžukić novi član stručnog stožera Zlatka Dalića i Hrvatske reprezentacije

Nakon načelnog dogovora s izbornikom Zlatkom Dalićem o priključivanju stožeru A reprezentacije, Mario Mandžukić danas je i formalno dogovorio suradnju s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem te je imenovan trenerom u stručnom stožeru Vatrenih. – javlja HNS

Mandžukić se priključuje stručnom stožeru Zlatka Dalića nakon što je ovoga ljeta okončao impresivnu igračku karijeru, koja uključuje 89 nastupa i 33 gola za Vatrene te srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

“Hvala izborniku Daliću i predsjedniku Kustiću na povjerenju – zaista smo se lako dogovorili oko suradnje kojoj se izuzetno radujem. Znam koliko mi je reprezentacija značila kao igraču te želim tu strast, ali i svoje iskustvo, prenijeti novoj generaciji. Sjajno je što smo osigurali direktan plasman u Katar, sada imamo godinu dana mira da se kroz prijateljske utakmice i Ligu nacija dobro pripremimo za Svjetsko prvenstvo. S puno odgovornosti, želje i ambicije ulazim u ovaj posao te ću dati sve od sebe da pomognem izborniku, kolegama u stožeru i naravno cijeloj reprezentaciji u narednom razdoblju”, izjavio je Mandžukić.

Izvanrednu klupsku karijeru posebno su obilježila razdoblja u Bayernu i Juventusu s kojima je osvojio po osam velikih titula, ukupno čak 23 u bogatoj karijeri

S Bayernom je osvojio Ligu prvaka 2013. godine, zabivši pogodak u finalu, dok 2017. godine Juventusu u finalu nije bio dovoljan njegov spektakularan pogodak “škaricama”.

“Uvijek govorim da Vatreni trebaju ostati blizu reprezentacije, i zato mi je jako drago što je Mario opet s nama. U razgovoru s njim uvjerio sam se koliko je predan, zainteresiran i voljan pomoći, a mislim da će njegovo iznimno iskustvo biti od velike koristi našim igračima, posebno onima mlađima. Smatram da smo dobili vrijedno pojačanje u stožeru jer znam s koliko truda i angažmana Mario pristupa svemu u životu i zato se radujem ponovnoj suradnji”, naglasio je izbornik Zlatko Dalić.

“Naravno da smo kao Savez podržali dogovor između izbornika i Marija koji će zasigurno dati važan doprinos radu stručnog stožera. Njegova igračka karijera, kako reprezentativna, tako i ona klupska, može biti uzor svakom mladom igraču, i ne sumnjam da će svi od njega moći puno naučiti. Kao igrač je bio simbol borbenosti, napornog rada, pobjedničkog garda i nepokolebljivog karaktera te me raduje što će te vrijednosti moći promovirati kao trener u A reprezentaciji”, izjavio je predsjednik Saveza Marijan Kustić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing