NAJAVA: Advent u Gračacu – Gračac za Afriku

NAJAVA: Advent u Gračacu – Gračac za Afriku

Mladi iz župe Gračac za ovu će godinu pripremiti bogat program od 25. studenoga do 26. prosinca te se na poseban način pripremiti za Božić. Na inicijativu Mateje Topić, a u suradnji s Framom Gračac i župom Gračac, mladi Framaši će organizirati Advent u Gračacu – Gračac za Afriku. 

Župa Gračac će tako tijekom Adventa ili Došašća imati priliku zajednički uz druženje proći kroz razne aktivnosti. Od uređenja dvorišta, pravljenja vijenaca, kićenja bora, pa do projekcija filmova i još mnogo toga. Posebno valja istaknuti da je cijeli događaj humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva namijenjena su djeci u domu za napuštenu djecu “Don Bosco” u Africi. Organizatori poručuju da je detaljan program u izradi, a župljani i gosti će biti pravovremeno obaviješteni.

Kroz vrijeme Adventa pomoći onima kojima to najviše treba – djeci

“Sama ideja organiziranja Adventa mi je pala na pamet još prošle godine, ali zbog Covid pandemije sam odgodila organizaciju za ovu godinu. Došla sam na sastanak s Framašima Gračac te predsjednici Frame Gračac, Loreni Šimunović, predložila ideju. Lorena se skupa s ostalim članovima složila. Htjela sam da Advent bude u skladu s tradicijom te ćemo nastojati cijeli program tome i posvetiti, ali i onima kojima treba najviše pomoći. Za mene su to djeca. Od malena znam Josipa Soldu, ramskog salezijanca na misijama u Africi, pa sam skupa s Lorenom došla na ideju da kroz cijelo vrijeme Došašća s našim župljanima skupljamo novac za pekaru koju Josip želi napraviti djeci u Africi”, kazala je Mateja Topić, inicijatorica Adventa u Gračacu.

Župljani Gračaca, ali i svi gosti imat će priliku uživati u izvedbama mladih glazbenika iz župe Gračaca, u nastupu folklorne skupine HKUD “Donja Rama”. Za poseban božićni, ali i čarobni ugođaj će se pobrinuti mladi glumci izvedbom predstave “Čarobna noć”. Svi oni koji imaju želju na bilo koji način i u skladu sa svojim mogućnostima pomoći mladima župe Gračac u organizaciji, mogu se javiti putem brojeva telefona: 063079353 (Mateja) i 063181636 (Lorena – Frama).

Priču o salezijancu Josipu Soldi i njegovoj misiji u Africi možete pročitati na sljedećem linku:

JOSIP SOLDO: Sve što činimo za njih je u ime Ljubavi

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar