Marko Bošnjak, Crvena Jabuka i Gibonni u konkurenciji su za Hit siječnja nagrade Cesarica

Marko Bošnjak, Crvena Jabuka i Gibonni u konkurenciji su za Hit siječnja nagrade Cesarica

Pjesma “Neka nova jutra” bila je najava istoimenog studijskog albuma jednog od najdugovječnijih bendova ovih prostora – Crvene jabuke. 

Album se našao na tržištu krajem 2022. godine. S autorima ovog singla, Mirkom Šenkovskim Geronimom i Draganom Kajtazović–ŠenkovskiDražen Žerić Žera je surađivao i na prethodna dva studijska albuma, a njihova plodna suradnja nastavila se i na novom albumu.

Gost u naslovnoj pjesmi albuma je glumac Mirsad Ibišević koji recitira stihove iz pjesme “Vječni prsten” Tina Ujevića.

Gibonni – “Pijesak nošen vjetrom”
S Gibonnijevog EP-a U po ure objavljen je i četvrti singl, pjesma „Pijesak nošen vjetrom“ koji je dobio i prateći videospot u režiji Matka Petrića.

U stvaranju pjesme sudjelovao je gitarist Vlatko Stefanovski, basist Pino Paladino i bubnjar Manu Katche, violinist Marko Ramljak, dok je za dojmljiv zvuk masinqua zaslužan Haddis Alemayehu Haddinqo.

Spokojan

Nakon što je prošle godine fantastičnim nastupima na Dori s pjesmom “Moli za nas” i Splitskom festivalu s “Pjesmom za kraj” privukao pažnju publike i kritke te osvojio i Cesaricu za Hit travnja, talentirani mladi pjevač Marko Bošnjak predstavlja novu pjesmu – “Spokojan“.

Pjesma “Spokojan” sadrži etno elemente u eksperimentalnom i modernom aranžmanu za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji suradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom).

 

Glasovanje za Hit siječnja traje do 17. veljače u ponoć.

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing