Marko Bošnjak poseban gost festivala u Skoplju

Marko Bošnjak poseban gost festivala u Skoplju

Na proslavi 45 godina festivala dječje zabavne pjesme “Zlatno slavejče”, koja će se 19., 20. i 21. studenoga održati u Skoplju u dvorani SC “Boris Trajkovski”, poseban gost će biti Marko Bošnjak iz Rame. Ovaj glazbeni vunderkind, koji osvaja gledateljstvo nastupima u talent showu “Pinkove zvjezdice”, pozvan je na ovaj festival na preporuku veleposlanice BiH u Makedoniji Lepe Babić, piše Večernji list.

Uz veleposlanicu Babić, direktor Festivala “Zlatno slavejče” Boban Josifovski posebno se založio da Marko nastupi na ovom festivalu.

– Na ovom festivalu prve su korake načinila velika glazbena imena. Godinama sam u svijetu glazbe, ne znam što bi se trebalo dogoditi da ovaj dječak ne postane uistinu veliko glazbeno ime. Na kraju krajeva on to jest već  sada i zato sam kao direktor sretan što će Marko nastupiti na našem festivalu, kazao je Josifovski.

Marko je ovaj poziv doživio kao potvrdu svog talenta i jako mu je drago što su njegovi javni nastupi odjeknuli sve do Makedonije. Nastupit će s pjesmom s kojom je rasplakao cijelu regiju “One Night Only”, uz još poneko iznenađenje.

Inače, Marko Bošnjak ovog tjedna je imao snimanje nove emisije iz showa “Pinkove zvjezdice” te kao i obično bacio publiku i žiri u trans.

Na festivalu “Zlatno slavejče” bit će izvedeno ukupno sedamnaest novih skladbi, a kao gosti, uz maloga Marka, nastupit će Daniel Kajmakoski, David Temelkov (zvijezde X faktora), kao i pinkove zvjezdice Trajče Gjorgiev iz Makedonije i Jovan Aleksić iz Crne Gore.

– Uz njih, imat ćemo goste iz Srbije, Bugarske i Albanije. Prošlih godina u prosjeku je festival posjetilo oko 25.000 posjetitelja te očekujemo da će taj broj biti ponovljen i ove godine, optimističan je direktor festivala Boban Bobi Josifovski.

Festival “Zlatno slavejče” održava se neprekidno 45 godina, od 1971. godine. Tijekom svih ovih godina postala je najomiljenija glazbena manifestacija za djecu u Makedoniji. Djeca pjevaju o ljubavi, miru u svijetu, svojim igrama, o prirodi, ljudskim vrijednostima i dr.

Izvođenjem više od 900 dječjih skladbi, ovaj festival postao je renomirana kulturna manifestacija. Festival “Zlatno slavejče”
održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Makedonije.

O kakvom se festivalu radi najbolje govori podatak da su na njemu prve glazbene korake napravili legendarni Toše Proeski, Simon Trpčeski, Kaliopi, Maja Grozdanovska-Pančeva, Ana Durlovski i Vlatko Ilievski.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar