• Emil Dedić krv je darovao 50 puta:  Krv darujem s velikim zadovoljstvom
  • Emil Dedić krv je darovao 50 puta:  Krv darujem s velikim zadovoljstvom
  • Emil Dedić krv je darovao 50 puta:  Krv darujem s velikim zadovoljstvom
  • Emil Dedić krv je darovao 50 puta:  Krv darujem s velikim zadovoljstvom

Emil Dedić krv je darovao 50 puta: Krv darujem s velikim zadovoljstvom

U nedavno  organiziranoj Akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Prozoru među darivateljima bio je i Emil Dedić, kojemu je ovo bilo 5o. darivanje krvi, te je Emil trenutno rekorder po broju darivanja u općini Prozor-Rama među aktivnim darivateljima. Rekord drži Mijo Zelić, koji je krv darovao 100 puta, a s darivanjem je prestao zbog godina života, jer je dobna granica za darivatelje do 65. godine.

Ovom prigodom razgovarali smo s Emilom, kao iznimnim primjerom ljudske humanosti.

Emil Dedić policajac je iz Prozora, oženjen je i otac tri kćeri.

– Prema mojoj evidenciji ovo mi je bilo 53. darivanje ove dragocjene tekućine, ali službeno je prema evidenciji Crvenog križa pedeseto darivanje- kaže nam Emil.

Emil dodaje da je krv prvi put darovao 1989.godine kada je služio vojni rok, te  priznaje da je to učinio da dobije nagradno odsustvo, jer tada još nije bio svjestan važnosti darivanja.

– Kad je počeo rat spoznao sam vrijednost darivanja krvi, koja je često značila spašavanje života i od tada sam redoviti darivatelj.Posebno mi je u sjećanju ostala jedna situacija iz tog vremena kad sam u neko doba noći išao dati krv, jer imam rijetku krvnu grupu,a krv je bila potrebna ženi moga prijatelja koja je trebala hitnu operaciju- ističe Emil.

Emil kaže da sudjeluje u svim dobrovoljnim akcijama darivanja krvi, tako da je do sada darovao oko 17 litara krvi, te dodaje da to nije nikako utjecalo na njegovo zdravstveno stanje, naprotiv nakon svakog darivanja osjeća se odlično, a i zdrav je, hvala Bogu.

Na pitanje dokle darovatelj, Emil odgovara da će krv darovati i dalje, sve dok mu to zdravstveno stanje bude dopuštalo.

– Krv darujem s velikim zadovoljstvom jer sam svjestan, kao i ostali darivatelji, da će upravo moja krv pomoći u spašavanju nečijeg života.Bilo bi dobro da se mladi ljudi više uključuju u ove akcije, jer darujući krv pomažete onima kojima je krv nužna za ozdravljenje, poručuje Emil na kraju ovog razgovora.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing