Marko Bošnjak specijalni gost na 11. Danima kulturne baštine Hrvata BiH u Vodicama

Marko Bošnjak specijalni gost na 11. Danima kulturne baštine Hrvata BiH u Vodicama

Marko Bošnjak, slavuj iz Rame, specijalni je gost na 11. Danima kulturne baštine Hrvata BiH Šibensko-kninske županije koji će se održavati od 29.11. do 02.12.2018.

Hrvati iseljeni iz BiH, a žive na području Šibensko-kninske županije organizirali su se kroz udrugu Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije. Svoju vezu sa rodnim krajem održavaju osim posjeta kulturnim događajima kojima promiču kulturu, ali i zajedništvo Hrvata BiH i Hrvatske.

Ove godine organiziraju 11. Dane kulturne baštine Hrvata BiH sa bogatim kulturnim i zabavnim programom. Obilježavanje započinje 29.11.2018. godine misom u 18 sati u Kninu gdje će biti predstavljanje knjige Velimira Bugarina „Sjećanje na ratnu svakodnevicu u Lašvanskoj dolini“, a nakon toga je projekcija kratkog filma o desetogodišnjem radu zajednice. Idućeg dana, 30.11.2018. bit će ponovljen program u Vodicama.

U subotu, 01.12.2018. u hotelu Olympia u Vodicama program započinje u 18 i 30  sajmom tradicije, umjetnosti i domaćih delicija. U 20 sati je svečani skup i večera uz nastup Mate Bulića, HKUD „Hrvatski centar Linz“ Austrija i specijalni gost Marko Bošnjak iz Rame. Cijena ulaznice je 200 kuna sa uključenom večerom i pićem.

U nedjelju, 02.12.2018. godine bit će slavljena sveta Misa koju predvodi don Ivan Kopić, župnik iz Dervente uz sudjelovanje HKUD „Hrvatski centar Linz“.

U prethodnim Danima kulture svoj nastup je imalo i HKUD „Donja Rama“, a proljetos je Zajednica bila domaćin izvedbi „Mećave“ Dramskog ansambla KŠC Prozor-Rama.

11. Dani kulturne baštine

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar