MASOVNA UČLANJENJA U DINAMO I U BIH: Nema više treće struje, pitanje je na čiju će stranu stati Boysi

MASOVNA UČLANJENJA U DINAMO I U BIH: Nema više treće struje, pitanje je na čiju će stranu stati Boysi

Nakon današnjeg sastanka Izvršnog odbora Dinama zna se samo da se – ništa ne zna!

Odluka o tome tko će pobijediti u maksimirskim dvorskim igrama past će na Skupštini 9. ožujka. Dakle, dvije struje, kolokvijalno nazvane “Barišićeva” i “Mamićeva” imat će taj okršaj koji će odlučiti o tome tko će vladati Dinamom. Nakon svih mogućih lobiranja u posljednje vrijeme obje struje su ‘negdje u dva-tri glasa‘, očekuje se se teška i neizvjesna borba, prenosi Sportske novosti.

Tako barem kazuju izvori sa sastanka IO-a

Na toj Skupštini 9. ožujka pojaviti će se neka nova lica u vidu novih povjerenika koji bi mogli na koncu presuditi u tom bratoubilačkom ratu. Naime, u posljednje vrijeme, prema informacijama, došlo je do masovnih učlanjena u Dinamo, jer oni povjerenici koji učlane najviše novih članova dobivaju svoje mjesto u najvažnijem klupskom tijelu.

Tako da je za očekivati da će u Skupštinu ući i predstavnici BBB-a, Dinamove vjerne navijačke skupine, jer po informacijama oni su od posljednje Skupštine održane u prosincu uspjeli u klub učlaniti najviše novih članova. Zanimljivo, struja Mirka Barišića vjeruje da će oni biti ti koji će se na sastanku Skupštine prikloniti njima. Međutim, stižu i vijesti da ne miruje niti struja Zdravka Mamića, da se u susjednoj Bosni i Hercegovini također učlanjuje veliki broj novih članova Dinama, tako da i oni očekuju svoje ljude u Skupštini.

Ništa od ‘treće struje‘

Dakle, shvatili ste, borba će se voditi između dvije poznate opcije, ništa od one treće koja se stalno pojavljivala kao nova u medijima. Naime, po onome što se saznaje, politika se neće miješati u kadroviranje Dinama! Neće biti intervencije iz političkih krugova, oni samo žele da se priča u plavom domu izvede na zakonit i transparentan način.

Da, bilo je govora o Dariju Šimiću, ali samo kao novom sportskom direktoru ukoliko pobijedi “Barišićeva” struja. Dakle, po svim informacijama od izvora, ništa od treće struje u Dinamu. Barem zasad, barem ne na ovoj Skupštini 9. ožujka.

Priča za pravnike

Na Izvršnom odboru na kojem nije bio prisutan samo Marijan Primorac (bio je prisutan i Damir Zorić koji je isključen iz kluba, u žalbenom je postupku, nije mogao dobiti riječ), razgovaralo se i o pritužbama zaposlenika na člana Uprave Krešimira Antolića. Zaključeno je da se ta priča prepusti pravnicima. Većina u Izvršnom odboru se nije željela o tome izjašnjavati, jer im je bilo simptomatično da su svi zaposlenici koji se žale na Antolića zapravo iz struje Zdravka Mamića.

Nakon utakmice s Hajdukom, u nedjelju će se opet organizirati sastanak svih ili nekih članova IO-a. Tamo negdje 5. ožujka bi trebala biti apsolutno čista situacija kad se radi o broju skupštinara jedne ili druge opcije.

Dakle, tog 9. ožujka se mora skupiti najmanje 41 skupštinar da bi se mogle donositi odluke. Odluka se mora donijeti natpolovičnom većinom. Dakle, pobjeđuju oni koji recimo, u tom slučaju okupljanja minimalnog broja skupštinara dobiju 21 glas.

Drugi scenarij

Međutim, postoji i drugi scenarij. Ako jedna od struja uvidi da neće dobiti glasovanje na Skupštini, onda se može dogoditi, a to je dosta izvjesno, da ta po broju glasova gubitnička strana napusti Skupštinu, jer onda neće biti kvoruma. To bi više odgovaralo struji Mirka Barišića jer bi tada on ostao predsjednik kluba, mandat mu istječe u ožujku 2024. godine. Osim Barišića, tada ostaje i ova Uprava.

Inače, saznaje se da je Mirko Barišić na današnjem sastanku ponudio članovima Izvršnog odbora koji nisu na njegovoj strani da i nakon Skupštine, ako on naravno pobijedi, ostanu u Izvršnom odboru!? Jasno, ako se priklone njemu. Dakle, Barišić bi im sve oprostio…

Međutim, neki članovi nisu za to, jer oni ne žele da u Upravi ostane Krešimir Antolić

Kad bi se predsjednik Barišić odrekao Antolića, onda bi moglo doći do mirnog sporazuma, tako su barem kazali izvori. Međutim, Barišić se ne želi odreći Antolića, jer je on zapravo bio taj koji je pokrenuo kotač, odnosno revoluciju protiv Zdravka Mamića i njegove ekipe.

Predsjednik ne želi da se dogodi ona; ‘revolucija jede svoju djecu.‘ Da, i po onome što se saznaje, ona toliko spominjana Sportska inspekcija nije napravila zapravo ništa. Neki u IO-u sumnjaju u njenu vjerodostojnost i zaključke koje bi mogla donijeti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing