Stiže promjena vremena, za vikend moguć snijeg

Stiže promjena vremena, za vikend moguć snijeg

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana prolazna slaba kiša s juga prijeći će preko većeg dijela zemlje. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16°C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

petak se očekuje oblačno u Hercegovini, te na zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti i malo kiše. U većem dijelu Bosne djelomično vedro. Vjetar umjeren, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

subotu će u Bosni i Hercegovini biti oblačno s kišom. Padom temperature zraka tijekom noći na nedjelju u Bosni će kiša prelaziti u snijeg ili susnježicu. Vjetar umjeren, južnog i jugozapadnog smjera, s jakim udarima. U večernjim satima vjetar će u Bosni promijeniti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

nedjelju se očekuje oblačno vrijeme s padalinama U Bosni sa susnježicom ili snijegom, a u nizinama će padati kiša. U Hercegovini kiša. Vjetar u Bosni umjeren, sjevernoga smjera. U Hercegovini jugo, prije podne s jakim udarima. Temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C.

Za ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini najavljuje oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom, a u Hercegovini kiša. Vjetar slab sjevernog smjera. U Hercegovini jugo u jutarnjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar