Mate Rimac isporučio Nici Rosbergu prvu produkcijsku Rimac Neveru

Mate Rimac isporučio Nici Rosbergu prvu produkcijsku Rimac Neveru

Prvi produkcijski primjerak električnog superautomobila Rimac Nevera stigao je do svog vlasnika, a to je bivši svjetski šampion Formule 1 Nico Rosberg.

Rosberg je preuzeo svoju Neveru u sjedištu kompanije Rimac Automobili u Zagrebu u Hrvatskoj, gdje ga je ugostio prvi čovjek kompanije Mate Rimac.

Rimac je pokazao Rosbergu objekt u kojem se čuvaju prototipi, a tu je bio i Bugatti Chiron. Poznati dvojac je razgovarao o sljedećem modelu koji stiže iz Bugattija.

Hrvatski poduzetnik i vizionar je kazao da je Chiron jedan od posljednjih modela s W16 motorom te da kompanija sada ide u suprotnom smjeru od onoga što vjerojatno svi očekuju. Rosberg je nagovijestio da kupuje i AMG One s V6 motorom.

Već je poznato da će nasljednik Chirona imati značajno elektrificiran pogon, a mogao bi koristiti manje cilindara nego pomenuti W16

Rimac je objasnio i zašto Nevera ima plastični ključ, a razlog su antene u njemu čiji signal bi blokirali materijali poput metala i karbona.

Bivši F1 prvak je ušao u automobil, navukao je bijele rukavice i skinuo obuću, a bez sumnje je bio impresioniran automobilom. Ekran infotainment sistema kontrolira gotovo sve, uključujući prilagođavanje sjedišta i upravljača.

Nevera ima 14 kamera, a Rimac je objasnio da će biti korisne onima koji automobil budu vozili na stazi. Vozači će moći snimiti i preuzeti snimak te s njim kombinirati telemetriju.

Rosberg je obećao da će snimiti video s Rimcem u kojem će voziti Nevere. Podsjetimo, riječ je o najbržem produkcijskom automobilu na svijetu koji razvija 1.914 KS i koji od 0 do 100 km/h ubrzava za 1,85 sekundi prije nego dostigne maksimalnih 412 km/h. Nevera košta 2 miliona eura.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar