Medicinski djelatnici blokirali M17 kod Konjica

Medicinski djelatnici blokirali M17 kod Konjica

Medicinski djelatnici Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu u utorak su privremeno blokirali magistralu M17 kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog kašnjenja plaće i blokade računa ovih zdravstvenih ustanova. 

Tijekom održane prosvjedne šetnje poručili su da ukoliko do sutra ili prekosutra ne prime plaću idu u totalnu blokadu puta M17 i institucija u Mostaru, prije svega Porezne uprave.

Prosvjednici su istaknuli kako je blokiranje isplate plaća radnicima u Općoj bolnici Konjic koji se svakodnevno bore s pandemijom koronavirusa ravno ”ratnom zločinu”. ”Svi oni koji su odgovorni za ovaj zloćin, a to je zločin protiv čovječnosti i protiv ovih ljudi koji ovdje bore se svakodnevno za živote naših građana zaslužuje svaku osudu”, poručili su.

Podsjetimo, do prosvjeda je došlo iz nezadovoljstva medicinskih radnika zbog blokiranih računa Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu.

Zdravstveni radnici traže povećanje tranše ovim dvjema institucijama te deblokiranje računa i isplatu plaća za kolovoz

Menadžmenti konjičkih bolničkih ustanova dugo već ne uplaćuju doprinose za radnike, zbog čega su računi i blokirani. Posljednja plaća koju su primili bila je za srpanj. Početkom mjeseca organiziran je štrajk upozorenja, a u petak je započela procedura generalnog štrajka. Konjičke zdravstvene ustanove su jedine u HNŽ-u kojima su blokirani računi, iako nisu jedine koje imaju dugovanja prema Poreznoj upravi FBiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar