ZZO HNŽ-a započinje redovitu distribuciju premije za 2022. godinu

ZZO HNŽ-a započinje redovitu distribuciju premije za 2022. godinu

Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije u srijedu, 1. prosinca, započinje redovitu distribuciju premije osiguranja za 2022. godinu koja će trajati do 1. ožujka 2022.

Kupovinom premije osiguranja osigurane osobe oslobođene su plaćanja participacije za 134 zdravstvene usluge, priopćeno je iz ZZO HNŽ-a. Cijena premije osiguranja iznosi 20 maraka, a mogu je kupiti sve punoljetne osigurane osobe koje posjeduju zdravstvenu iskaznicu.

Djeca do navršenih 18 godina života oslobođena su osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite. Također, osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite oslobođeni su i darivatelji krvi koji su krv darivali deset i više puta s tim da su u prethodnoj godini krv darivali najmanje jednom, a darivatelji krvi s pedeset i više darivanja su trajno oslobođeni plaćanja participacije, odnosno kupovine premije osiguranja.

Po isteku redovite distribucije, premiju osiguranja mogu kupiti prvoprijavljeni osiguranici, tj. osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu. Djeca koja u 2022. godini navršavaju 18 godina života, premiju osiguranja mogu kupiti najkasnije 30 dana od dana navršene 18-e godine života, navodi se u priopćenju.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar