Messi s dva gola potopio Arsenal, remi Juventusa i Bayerna

Messi s dva gola potopio Arsenal, remi Juventusa i Bayerna

U prvom dvoboju osmine finala Lige Barcelona je u Londonu pobijedila Arsenal s 2-0 (0-0) i praktički riješila pitanje prolaza i prije uzvrata 16. ožujka na Nou Campu.

Dvostruki strijelac za europskog prvaka bio je Leo Messi (71, 84pen), dok je Ivan Rakitić odigrao cijeli susret za goste. Barcelona je u tvrdoj utakmici potvrdila da je ipak bolja od Arsenala, koji je držao 0-0 do 71. minute i propustio barem tri prilike za vodstvo, no kazna je stigla u samoj završnici susreta.

U prvom dijelu Barcelona je imala čak 71 posto posjeda lopte, no praktički nije stvorila niti jednu priliku, a niti uputila udarac u okvir gola. Na drugoj strani, u 10. minuti Ramsey je šutirao slabo u vrlo izglednoj prilici, a još bolju je u 22. minuti propustio Oxlade-Chamberlain koji sa šest metara neometan gađa ravno u vratara Ter Stegena.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Cech brani udarac Neymara u prvoj većoj prilici Katalonaca, a u 60. minuti vratar Barcelone ter stegen zaustavlja udarac glavom Girouda. Barcelona je povela u 71. minuti nakon fantastičnog protunapada u izvedbi Barcelonine tri zvijezde – Suarez je produžio do Neymara koji upošljava Messija, a Argentinac u matnoj situaciji ne griješi. Bio je to prvi gol Messija vrataru Cechu u sedmom srazu njih dvojice.

U 77. minuti Suarez pogađa vratnicu, a u 84. minuti Barca je riješila pitanje pobjednika. Novoušli branič Arsenala Flamini ruši Messija u šesnaestercu domaćina, a Messi sam izvodi kazneni udarac i pogađa za 2-0 i vjerojatno četvrtfinale i prije uzvrata.

ARSENAL – BARCELONA 0-2

Pred 59.000 gledatelja na stadionu Emirates sudio je Cuneyt Cakir iz Turske.
Strijelci: 0-1 Messi (71), 0-2 Messi (84pen)
ARSENAL: Cech, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Ramsey, Coquelin (Flamini, 82), Oxlade-Chamberlin (Walcott, 50), Ozil, Sanchez, Giroud (Welbeck, 73).
BARCELONA: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, RAKITIĆ, Iniesta, Messi, Neymar, Luis Suárez

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Juventus i Bayern su u Torinu odigrali 2-2, a kod oba gola talijanskog prvaka sudjelovao je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić.

Bayern je vodio 2-0 golovima Thomasa Mullera (43) i Arjena Robbena (55), no Juve je izjednačio, a strijelci su bili Paulo Dybala (63) i Stefano Sturarro (76). Mandžukić je odigrao cijeli susret protiv svog bivšeg kluba i bio je jedan od boljih igrača u redovima torinske ‘Stare dame’. Kod prvog gola je asistirao Dybali, a kod drugog je sudjelovao u akciji.

Njemački prvak je od prve minute dominirao i već u 4. minuti mogao je do vodstva. Bivši igrač Juventusa Arturo Vidal opalio je s 20-tak metara, no Buffon je bio spreman. U 13. minuti gosti su imali sjajnu priliku, no Muller je s pet metara propustio svladati Buffona. U 24. minuti je zaprijetio i Robben, no pucao je preko gola. Juve se do same završnice prvog dijela disciplinirano branio i zatvarao linije.

Međutim, u 43. minuti Bavarci su pronašli pukotinu. Robben je odlično uposlio Costu, a ovaj povratnom loptom asistirao Mullera koji je bez problema pogodio Juventusova vrata. Bio je to Mullerov šesti pogodak u LP ove sezone.

U 55. minuti Bayern je povećao prednost nakon brze i sjajne kontre koju je lijepom pogotkom završio Arjen Robben. Tračak nade Juventusu je donio Paulo Dybala smanjivši rezultat u 63. minuti. Argentincu je asistirao Mandžukić.

Svega pet minuta kasnije Juve je mogao izjednačiti. Mandžukić je oteo loptu na svojoj polovici, prošao dvojicu igrača i s ruba kaznenog prostora asistirao za Cuardada koji je pucao, no Neuer je obranio. Juventus se posve vratio u utakmicu u 76. minuti golom Stefana Sturara u akciji u kojoj je ponovo sudjelovao Mandžukić. Hrvatski napadač je dodao Morati, a ovaj glavom gurnuo loptu prema Sturaru koji je zabio za 2-2

Uzvratni susret je 16. ožujka u Munchenu.

JUVENTUS – BAYERN 2-2 (0-1)

TORINO. Stadion Juventus – 41,400 gledatelja; Sudac: Martin Atkinson (Engleska);
Strijelac: 0-1 Muller (43), 0-2 Robben (55), 1-2 Dybala (63), 2-2 Sturaro (76)
Žuti kartoni: Morata / Lewandowski, Vidal
Crveni kartoni: –
JUVENTUS: Buffon – Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner, Evra – Khedira (od 69. Sturaro), Marchisio (od 46. Hernanes), Pogba, Cuadrado – Mandžukić, Dybala (od 75. Morata)
BAYERN: Neuer – Bernat (76. od Benatia), Lahm, Alaba, Thiago Alcantara – Douglas Costa (od 83. Ribery), Vidal, Kimmich – Robben, Muller, Lewandowski.

abcportal.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar