MICHAEL MURPHY: “Drago nam je da su krenula uhićenja, ako ih ne stavimo iza rešetaka ništa se neće dogoditi”

MICHAEL MURPHY: “Drago nam je da su krenula uhićenja, ako ih ne stavimo iza rešetaka ništa se neće dogoditi”

Veleposlanik SAD u Bosni i Hercegovini Michael Murphy u intervjuu za Al Jazeerau komentirao je uhićenja nekoliko domaćih službenika.

Podsjećamo, nedavno su uhićeni načelnik Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić (NES), bivši načelnik Ilidže i donedavni veleposlanik u Maleziji Senaid Memić (SDA) te bivši gradonačelnik Sarajeva i veleposlanik u Kataru Abdulah Skaka (SDA).

Kakvi su odnosi SAD i Bosne i Hercegovine i što misli o novoj vladi? Jesu li uhićenja političara i diplomata politički motivirana? Brine li ga ruski i kineski utjecaj u Bosni i Hercegovini?

“U jednom trenutku moraju se dogoditi promjene. Budući da podržavamo borbu protiv korupcije, SAD je vrlo drago vidjeti da su počela uhićenja i kaznena gonjenja. Nadamo se da ćemo vidjeti i rezultate, jer ako se ne suprotstavimo korumpiranim ljudima, ako ne istražimo njihova djela, uhitimo ih, optužimo i smjestimo iza rešetaka, ništa se neće promijeniti”, rekao je, prenosi Avaz.

Dodao je da se povremeno sastaje s ljudima koji su pod sankcijama kad smatra da je to u njegovom interesu, ali to nije redovna pojava.

“Bio bih oprezan prema sugestiji da je to nešto uobičajeno, jer nije. Ljudi znaju reći: “Vaše sankcije ne znače ništa”. Ali, poznajem ljude pod sankcijama koji govore da one ne znače ništa, ali se u tajnosti vrlo trude da budu skinuti s te liste”,izjavio je Murphy.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar