”Migrant koji je ubio mladića u Sarajevu vjerojatno je izvan BiH. Migranti su naoružani, međusobno se napadaju, bave se kriminalom, a veliki je broj i narkomana”

”Migrant koji je ubio mladića u Sarajevu vjerojatno je izvan BiH. Migranti su naoružani, međusobno se napadaju, bave se kriminalom, a veliki je broj i narkomana”

Ismet Dahić, bivši ministar unutarnjih poslova Sarajevske županije, rekao je da treba pretpostaviti kako se osoba koja je ubila mladića Jasmina Berovića u sarajevskom naselju Otes već napustila mjesto događanja, izvan te županije – a kako je rekao, vrlo moguće je da nije više ni u Bosni i Hercegovini.

Dahić je kazao da se u ovakvim slučajevima teško dolazi do krivca, kada se svi parametri uzmu u obzir i da je najveća šansa za rješenje slučaja – ako se osumnjičeni pronađu istu noć ili jutro, prenosi N1.

“Mislim da prvog dana nakon ubojstva ako nije uhvaćen, za pretpostaviti je da se zaputio izvan mjesta događaja. Možda čak i u Srbiju i Hrvatsku. Ne zna se tko je, policija je onemogućena u traganju. Radi se o nepoznatnoj osobi, uz određene pretpostavke, bit će teško do njih doći. Vjerovjtno je napustio ovo područje”, izjavio je Dahić.

On je rekao da je vrlo teško sada doći do izvršitelja ovog djela, ali da je teško kriviti i policiju u ovom slučaju.

“Nikome nije pošlo za rukom unaprijed znatida će netko izvršiti kriminalnu radnju. Često se prebacuje odgovornost na policiju i komesara, a ti ljudi poduzimaju sve mjere kako bi se te osobe našle i lišile slobode”, rekao je gost Newsrooma na N1.

Podsjećamo, za ubojstvo Berovića sumnjiči se migrant, a na taj problem se ne može gledati kao problem Sarajevske županije i Unsko-sanske županije – gdje ih je i najviše smješteno, nego odgovor na njega mora dati Vijeće ministara.

Podsjetio je da u BiH ulaze iz Srbije i Hrvatske, da je potrebno tamo više policajaca, kontrole, ali i sredstava. Nakon što uđu BiH, iz Republike Srpske ih usmjere za Sarajevo ili Bihać.

“Govore onda da se zovu Muhamed Ali, Muhamed Salah, Džeko. Rođeni su 1.1. neke godine. Identitet je nepoznat. Što preostaje policiji – da se tog trenutka pozabave oko te radnje. Niz pitanja se mora riješiti da bi policija bila učinkovita. Ne može policija biti odgovorna za sve što se događa s migrantima”, rekao je Dahić.

Kazao je kako su migranti naoružani, međusobno se napadaju, a intervencije policije u kampovina su jako česte.

“Veliki je broj narkomana, kriminalaca koji bježe iz svojih zemalja. Kriminalom se bave i ovdje”, kazao je Dahić za N1.

Građani BiH se moraju zaštititi, ili bit će primorani da sami sebe štite, poručio je gost N1. On je podsjetio kako je riješena situacija s migrantima iz Pakistana koji su 1997. godine došli u BiH.

“Bio je pojačan broj migranata iz Pakistana. Deportirani su u roku od 48 sati jer je međunarodna zajednica osigurala avion namijenjen za ove stvari. kada se hoće, može se. Politička neuređenost je najveći uzročnik podijeljenosti”, rekao je Dahić. Za kraj je poručio kako treba dati smjernice komesaru i ministru MUP-a u SŽ što trebaju raditi.

 

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar