Mikaela Shiffrin osvojila svoju drugu krunu Snježne kraljice

Mikaela Shiffrin osvojila svoju drugu krunu Snježne kraljice

Sjajna američka skijašica, 19-godišnja Mikaela Shiffrin osvojila svoju drugu krunu Snježne kraljice, na svom pobjedničkom obraćanju medijima otkrila je da je na Sljemenu skijala s pletenicama u čast Janici Kostelić.

 

Način na koji je Mikaela Shiffrin ostvarila svoju drugu uzastopnu pobjedu na Sljemenu, ostavivši iza sebe najbližu konkurenticu Kathrin Zettel sekundu i 68 stotinki iza sebe, podsjetilo je na način na koji su, u novije vrijeme, u slalomu pobjeđivale Janica Kostelić i sljemenska rekorderka, Austrijanka Marlies Schild. Upravo ove dvije skijašice najveći su idoli mlade Amerikanke, a nakon pobjede je otkrila tajnu svoje frizure.

"Na posljednjoj utrci u Kuehtaiju sam ih isplela i preko noći zaboravila skinuti. Janica je vidjela fotografiju s frizurom i poslala mi poruku da su to "sretne pletenice". Pomislila sam da bi bilo lijepo u Zagrebu skijati s njima, Janici u čast", rekla je Shiffrin koja je u Zagrebu već s 19 godina stigla do svoje 11. slalomske pobjede i mogla bi se upustiti u lov na rekorde njenih idola.
"Divila sam se Janici i Marlies, njihovim karijerama i načinu na koji su skijale. Nadam se da će jednog dana o meni pričati kao što se danas priča o njima."

Do pobjede u Kuehtaiju nije imala sezonu za pamćenje. No, u posljednjih nekoliko tjedana napravila je brojne promjene. Promijenila je opremu, pronašla pravi spoj i vratila osmjeh na lice.

"Promijenila sam stav. Opet sam u svemu počela uživati. Testiranja opreme u Santa Caterini su bila zabavna, treninzi su opet postali zabavni. Shvatila sam da nije dobro kad sam namrštena. Tad sam sporija", izjavila je Shiffrin koja je pobjedom na Sljemenu došla na samo bod zaostatka u slalomskom redoslijedu za Šveđankom Hansdottir, a druga je i u ukupnom redoslijedu u kojem za Tinom Maze zaostaje velika 232 boda.

"Još ne razmišljam o Velikom globusu, pogotovo ne ove sezone, jer ga je teško osvojiti vozeći samo dvije discipline, kad imate cure koje su dobre u tri ili Tinu Maze koja je dobra u sve četiri. Mogla bih, kad bih pobijedila u svakom slalomu i veleslalomu. Treningu super G-ja ću se opet posvetiti nakon Svjetskog prvenstva, a više ću o tome misliti sljedeće sezone. Dok sam brza i dok se zabavljam, sve je moguće."

Shiffrin je već nakon prve vožnje, unatoč jednoj pogrešci, imala ogromnu prednost pred Zettel koju je u drugoj vožnji još udvostručila.

"Nisam bila zabrinuta zbog pogreške. Napravila sam je na dijelu staze na kojem se to najmanje osjetilo. Do kraja vožnje sam sve to nadoknadila. Znala sam da ne mogu opušteno ući u drugu vožnju, jer i velika prednost može brzo nestati. Od prvih vrata sam krenula agresivno. Imam osjećaj da nikad ne mogu biti prebrza. Pustila sam skije da me vode i smijala se, uživala u obje vožnje."

I Shiffrin se pridružila Kathrin Zettel i Norvežanki Nini Loeseth, drugoj i trećoj na nedjeljnoj utrci, u pohvalama za pripremu sljemenskog Crvenog spusta.

"Za mene su ovo bili savršeni uvjeti", zaključila je dvostruka sljemenska pobjednica.
jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar