Mila Rončević otputovala u Ameriku na liječenje

Mila Rončević otputovala u Ameriku na liječenje

Obitelj Rončević s dvogodišnjom Milom, koja boluje od rijetkog oblika leukemije, u utorak je zrakoplovom otputovala za Philadelphiju, gdje će već danas biti primljena na liječenje u tamošnju dječju bolnicu.

Obitelj Rončević jutros je sanitetskim vozilom iz Rijeke stigla na zagrebački aerodrom nakon što su kasno sinoć iz američke bolnice dobili potvrdu, plan liječenja i račun od 2,3 milijuna dolara.

Po planu liječenja djevojčica će primiti dvije kemoterapije i transplantaciju. Ukoliko ta metoda ne bude uspješna, dogovoreno je da će američka bolnica o svom trošku prebaciti Milu u neki drugi centar koji može pružiti metode s kojima može doći do izlječenja.

Obitelj Rončevič na zagrebačkom su aerodromu jutros dočekalo osoblje i brojne novinarske ekipe.

Milin djed, dugogodišnji HTV-ov novinar i urednik Vladimir Rončević, izjavio je da će brigu oko smještaja obitelji Rončević u Philadelphiji preuzeti američko-hrvatsko društvo prijatelja Steve Rukavina.

Majka Sanja Matijević Rončević potvrdila je da je cijena koju su u toj bolnici formirali iznosi nešto manje od 3 milijuna američkih dolara, a s popustom iznosit će oko 2,3 milijuna dolara.

Prema podacima s internetske stranice stranici lifeformilla.com prikupljeno je ukupno 5,19 milijuna dolara (više od 34 milijuna kuna).

(Izvor: Hina)

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar