• Mile Barišić izabran za novog predsjednika požeške Ramske zajednice
  • Mile Barišić izabran za novog predsjednika požeške Ramske zajednice
  • Mile Barišić izabran za novog predsjednika požeške Ramske zajednice
  • Mile Barišić izabran za novog predsjednika požeške Ramske zajednice

Mile Barišić izabran za novog predsjednika požeške Ramske zajednice

Uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera pod predsjedanjem Ivane Ivanike održana je izvještajna i izborna Skupština Ramske zajednice Požega na kojoj su članovi velikom većinom, tajnim glasanjem, za novog predsjednika izabrali Milu Barišića i povjerili mu četverogodišnji mandat.

Dosadašnji predsjednik požeške Ramske zajednice Dragan Kapčević, koji je tu dužnost obavljao dva mandata, osam godina, u svom obraćanju i podnošenju izvješća o radu istakao je kako su brojni članovi, s njim na čelu, sudjelovali u različitim dobrotvornim i humanitarnim akcijama te organizacijama Ramskog sila i tradicionalnog odlaska na Kedžaru. Dosadašnji predsjednik zahvalio se svima na dosadašnjoj suradnji i poželio još uspješniji rad novom rukovodstvu Ramske zajednice kojem će on i dalje biti na raspolaganju u svim potrebama.

Novoizabrani predsjednik Mile Barišić s puno emocija zahvalio se svima koji su mu povjerili svoj glas i izabrali za predsjednika.

-Čast mi je biti predsjednik Ramske zajednice. Na prvom će mi mjestu biti, kao i u mom svakodnevnom životu, suprugu, i ocu četvero djece, poštenje, rad, zajedništvo i sloga. To je ono što bi svi trebali promicati. Mi smo iz ponosnog kraja s rodne grude u kojoj su naši preci, djedovi, bake, očevi i majke puno propatili, ali ostali su svoji na svome uz našu dragu Gospu ma gdje god se nalazili. Volim rodni kraj mojih roditelja, živim za njega i nema dana kada se ne sjetim i ne poželim udahnuti zrak kršnog zavičaja. Upravo sam zbog toga osjetio potrebu da se kandidiram i da doprinesem da se o našoj Rami puno govori, o našim običajima i životu u njoj. Naša je sveza obveza ne zaboraviti rodnu grudu iz koje smo potekli iz koje se radi poznatih razloga narod morao raseliti i otići potražiti koricu kruha za sviju obitelj – rekao je Milie Barišić, novoizabrani predsjednik pozivajući sve nazočne na skupštini da se drže u zajedništvu i slozi i da poštuju svoju zemlju.

Na Skupštini su jednoglasno prihvaćena sva izvješća. Izabran je i novi Upravni odbor na čelu s predsjednikom Milom Barišićem koji čini još osam članova, Dragan Kapčević, Josip Novak, Božo Bošnjak, Ivana Ivanika, Mile Baketarić, Kruno Gazilj, Vjeko Grbeš i Dragan Bošnjak.

Za pripremu izbora predsjednika bio je zadužen Kruno Gazilj koji je pročitao kandidate. Uz izabranog predsjednika Milu Barišića kandidat je bio i Mile Filipović. U izbornoj komisiji je bio Stipo Gazilj, Vjeko Grbeš i Ante Brkić koji su odradili posao na visini zadatka.

Na narednim sjednicama biti će izabrana još određena tijela i izvršne funkcije prema Statutu.

Rad Skupštine svojom nazočnošću podržao je i Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić koji je jedim dijelom vezan s Ramskim krajem odakle su korijeni njegove supruge.

pozega.eu

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar