Milorad Dodik – Cormackova je neprijatelj Srba i proglasit ćemo je personom non grata!

Milorad Dodik – Cormackova je neprijatelj Srba i proglasit ćemo je personom non grata!

BANJA LUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se osjeća ponosno što je pod sankcijama SAD-a jer to znači da on nije bio spreman trgovati interesima Republike Srpske.

“Odluka koju je donio Ured za kontrolu imovine i stranaca je deplasirana jer ja nemam nikakvu imovinu u Sjedinjenim američkim državama. Nemam nikakvu imovinu ni u inozemstvu, osim nešto u Srbiji, ali ja Srbiju ne doživljavam kao inozemstvo” – rekao je Dodik na konferenciji za medije.

Dodik kaže da je on pod sankcijama već dugo vremena, a da je to tek jučer objelodanjeno.


“Ponosan sam na to što nisam bio spreman prihvatiti i predati policiju Republike Srpske. Ponosan sam što nisam bio spreman prihvatiti butmirski proces, koji je značio praktično i ukidanje Republike Srpske. Ponosan sam što nije ukinut Dan Republike Srpske i kažem da ćemo ga još jače i snažnije proslavljati ” – dodao je Dodik.

On je napomenuo da je Republika Srpska pod kontinuiranim udarom odlazeće američke administracije, a da je politika koju provodi veleposlanik SAD u BiH MaurenCormack tendenciozno probošnjački i unitaristička.

“Ovo nisu sankcije SAD-a, ovo su sankcije onih koji odlaze jer su poraženi na izborima” – rekao je Dodik.

“U posljednjih 10 godina bilo je dosta prijetnji ako ostanem na političkoj sceni, ali u tome odlazeća administracija nije uspjela. Njihova politika doživjela je slom” – dodao je Dodik.

On je u ime svih koji žive ovdje postavio pitanje zašto je SAD upropastila projekt na kojem je radila godinama, a to je BiH.

“Cormack snosi potpunu odgovornost za ovakav potez” – dodao je Dodik i poručio ministru vanjskih poslova Igoru Crnatku da je proglasi personom non grata.

“Cormack je neprijatelj Srba. Ona krši Ustav miješajući se u rad organa BiH, kršeći na taj način Daytonski mirovni sporazum” – rekao je Dodik i izrazio nadu da će nova američka administracija uvesti novu politiku, a ne politiku sile.

Izvor: Dnevno.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar