Ministarstvo: Odluku o nastavi u HNŽ-u donijet će Stožer

Ministarstvo: Odluku o nastavi u HNŽ-u donijet će Stožer

”Ova školska godina završit će regularno po kalendaru, ali hoće li je djeca završiti online ili u svojim klupama odluku će donijeti Krizni stožer Hercegovačko-neretvanske županije”, komentirao je za Bljesak.info Rašid Hadžović ministar obrazovanja, znanosti i sporta HNŽ-a informaciju koja se pojavila na pojedinim portalima vezanu oko povratka djece u školske klupe.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo čeka odluku Kriznog stožera HNŽ-a koji je i inače 12. ožujka donio odluku o prekidu nastave u školama koja je nakon toga nastavljena online.

”Samostalno ne možemo nikakve odluke donositi niti mi niti Sindikat osnovnih ni srednjih škola. Pratimo odluke koje donosi Krizni stožer i oni će odlučiti trebaju li se djeca vratiti u klupe ii ne. Isto tako odlučit će i za vrtiće”, kazao je.

Što se tiče maturanata, ministar Hadžović napomenuo je kako tu nema nikakvih problema, redovno se ocjenjuju i privode kraju svoju školsku godinu. Matura je planirana u svibnju.

Kad su u pitanju vrtići, koji su na samom početku pandemije uputili pismo u kojem traže pomoć oko financiranja, ministar je kazao kako su njihovi osnivači općine te da oni i spadaju pod njihovu ingerenciju, ali će se i njima, kroz odluke Vlade FBiH, pomoći da se ublaže štete koje su nastale ovom situacijom.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar