Miroslav Škoro najavio kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske

Miroslav Škoro najavio kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske

Miroslav Škoro objavio je u videoporuci na svojoj Facebook stranici kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske, naglasivši kako “ova država treba osnaženje ustavnoga položaja predsjednika države”.

Poručio je kako je srž njegova programa savez sa narodom nasuprot vladavini političkih elita i kompromisa sklopljenih daleko od očiju javnosti i volje biračkog tijela.

„Želim biti narodni predsjednik i samo ću vama polagati račun“, naglasio je Škoro, kazavši kako će njegov prvi predsjednički potez bit će upućivanje poziva Parlamentu za promjenu Ustava.

Predsjednik države, naglasio je on, jedini je dužnosnik koji predstavlja cijeli narod i koji mandat dobiva neposredno od naroda. Njegov utjecaj u političkom sustavu, nastavlja Škoro, stoga treba biti razmjeran toj činjenici, dodavši kako on ne želi biti predsjednik fikus nego predsjednik koji će imati dovoljno ovlasti za provedbu onih politika za koje će ga narod izabrati.

„Drage Hrvatice i Hrvati pripadnici nacionalnih manjina, neću vam obećati da će Hrvatska biti među najbogatijim zemljama na svijetu“, poručio je dodavši kako jamči kako će sve svoje intelektualne i poduzetničke sposobnosti staviti u funkciju države.

“Hrvatska nije slučajna država i dokazat će kako je itekako uspješan projekt kojeg su ugrozili nesposobni političari.
Želim vratiti povjerenje u instituciju predsjednika Republike i zato tražim vaš glas da zajedno damo novi poticaj i hrvatskoj kulturi i znanosti“, rekao je Škoro, zatraživši glas kako bi se “mogli stvoriti kvalitetniji uvjeti u gospodarstvu i okrenuti ploča u funkcioniranju diplomatsko-konzularne mreže koja mora biti most Hrvatske sa svijetom, a ne deponij za zbrinjavanje pojedinaca”.

Bude li izabran, rekao je, zalagat će se za izgradnju Europske unije kao zajednice ravnopravnih i suverenih nacija, a ne “kao federacije ili ne daj Bože unitarne državne zajednice“.

“Posebno ću štititi interese Hrvata u Bosni i Hercegovini i susjednim državama te raditi na tješnjem povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske”, rekao je Škoro.

 

Pogledajte u cijelosti snimku:

(Izvori: Agencije)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar