Mladen Bosić ponovno izabran za Predsjednika SDS-a

Mladen Bosić ponovno izabran za Predsjednika SDS-a

BANJA LUKA – Mladen Bosić ponovo je izabran za predsjednika SDS-a. Za njega je na Izbornoj skupštini glasalo 266 delegata, dok je za njegovog protukandidata Miću Mićića glasalo 160 delegata.

U obraćanju delegatima Skupštine stranke, Bosić je naglasio da ostaje pri stavu da SDS neće ući u koaliciju sa SNSD-om
“Nema koaliranja SDS-a sa onima koji su odgovorni za pljačku naroda RS” – rekao je Bosić.

“Napuštanje Dejtonskog mirovnog sporazuma najveća je prijetnja opstanku Republike Srpske” – kaže se pak u Deklaraciji usvojenoj na današnjoj Izbornoj skupštini SDS-a i naglašava da se neće prihvatiti da, zbog ličnih interesa, bude ugrožen mir radi državne samostalnosti koja ne bi bila priznata od strane drugih političkih faktora, kako u BiH tako i u međunarodnim odnosima.

“Avanturistička politika koju vodi SNSD je skoncentrirana na obmanu naroda u cilju oživljavanja podrške posustaloj stranci. Republika Srpska ima značajan nivo zaštite svojih interesa u Bosni i Hercegovini garantiranih Dejtonskim sporazumom i nećemo prihvatiti da zbog osobnih interesa bude ugrožen mir radi državne samostalnosti koja ne bi bila priznata od strane drugih političkih faktora, kako u BiH tako i u međunarodnim odnosima” – stoji u ovom dokumentu uz stav da “Srbi s ove strane rijeke Drine ne smiju nikada više biti moneta za potkusurivanje tuđih interesa.

SDS je kao programske politike naglasio borbu protiv kriminala i korupcije.

“Prvi neophodan korak u pravcu obnove društva je bezrezervna borba protiv kriminala i kriminalizacije društva. Samo na taj način moguće je povratiti kredibilitet institucijama RS, ponovo vratiti osjećaj opštedruštvene pravde i, na kraju, otvoriti prostor za zdrav ekonomski život. Zakon o porijeklu imovine, koji je predložila SDS, posmatramo kao neophodan korak u tom pravcu. To za nas nije samo zakon, već način da se isprave nepravde prethodnog perioda” – navodi se, između ostalog, u Deklaraciji.
dnevno.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing