MLADIFEST: Tisuće mladih iz cijelog svijeta zajedno slavile Boga

MLADIFEST: Tisuće mladih iz cijelog svijeta zajedno slavile Boga

Posljednjeg dana 35. Mladifesta u Međugorju deseci tisuća mladih iz 80 zemalja svijeta okupljeni u molitvi i pjesmi uživalo je u bogatom duhovnom programu, piše Hercegovina.info.

Svete mise, ispovijedi, kateheze, svjedočanstva, predstava zajednice Cenacolo, procesija s Gospinim kipom, molitve sa svijećama, samo su dio onog lijepog što se ovih dana događalo u ovom hercegovačkom mjestu.

Večeras, na završnoj večeri Mladifesta svetu misu je predslavio mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić.

Osvrćući se na evanđeoski ulomak koji govori o umnažanju pet kruhova i dvije ribe kazao je kako mi ”dajemo ono malo što imamo, a On sebe daje u potpunosti”.

”Gdje mi dosegnemo granice, Božje mogućnosti tek počinju. I svi su jeli i nasitili se, a na kraju je ostalo dvanaest punih košara. One su znak da Bog nije škrt sa svojim blagoslovima”, kazao je Palić, upitao mlade koliko su ”punih košara skupili na ovom susretu?” te ih potom zamolio da ih ne ostavljaju ovdje.

”Ponesite ih sa sobom i nosite ih gdjegod dođete. Nosite Isusovo čudo ljubavi, koje se u svakoj euharistiji događa s nama i u nama. Umjesto lažnih i „zlogukih“ proroka beznađa i nepokretljivosti, budite gorljivi apostoli, istiniti i radosni, koji propovijedaju i svjedoče Uskrsloga Krista više životom, a manje riječima.

Jer, jednog će dana narodi ovoga svijeta biti pozvani za gozbeni stol Kraljevstva Božjega. I otkrit ćemo s iznenađenjem: Božje dobrote ima više nego dovoljno, a od nje i mi već danas živimo”, zaključio je biskup Petar Palić.

Ravnodušno nikoga nije ostavilo svjedočanstvo Simone Mijoković, nekadašnje Gotovac koja je pred tisućama mladih ispričala svoju potresnu životnu priču.

Posebna je bila i svaka večer Mladifesta nakon završetka večernjeg molitvenog programa, kada se mladi okupe ispred crkve svetog Jakova i uz pjesmu, bubnjeve, zastave i veselje slave ono njima najvrjednije Boga.

Jedan od ljepših videa koji smo snimili je onaj kada su mladi pjevali “Gospode, trebam te” od Božje pobjede. Predivni prizori.

U ova nemirna ratna vremena, mladi su se u Međugorju odlučili za mir i zajedništvo među svim narodima.

Mladifest završava ujutro u 05:00 sati svetom misom na brdu Križevac.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar