MOJA PRICA: Izaberimo mir zajedno

MOJA PRICA: Izaberimo mir zajedno

MOJA PRICA: Izaberimo mir zajedno
18. jun/lipanj 2014. godine
Omladinski centar Gornji Vakuf-Uskoplje
Gradska bb
Gornji Vakuf-Uskoplje
13.00 sati
Poziv za medije

 

“Moja priča: Izaberimo mir zajedno” je razgovor o sukobima 1992. – 1995. u BiH iz drugog ugla i sa drugačijom perspektivom. Tijekom sat i pol vremena tri osobe članovi/ce udruženja/udruga logoraša, nestalih i nasilno odvedenih, poginulih, te oboljeli od PTSP-a (direktne žrtve rata), neovisno o etničkoj i religijskoj pripadnosti, javno govore o svojim osobnim iskustvima doživljenim u ratu i razgovaraju sa učesnicima/ama o svojim nekadašnjim i današnjim pogledima na rat, život i mir.

U cilju poticanja šire kulture pomirenja, pozvali smo sudionike/ce koji su uspješno završili treninge komunikacije, traume i opraštanja da kroz javne govore, koje smo simbolično nazvali Moja priča: Izaberimo mir zajedno, govore o svojim iskustvima i vrijednosti pomirenja. Moja priča: Izaberimo mir zajedno je aktivnost koja se predstavlja širom Bosne i Hercegovine i upućena je različitoj publici. Govornici/e i događaji o kojima će govoriti nisu osmišljeni kako bi generalizirali javni dijalog, pozvani su dijeliti osobna iskustva kako bi slušaoci i slušateljke imali priliku biti inspirirani vlastitim primjerom i razumjeti važnost pomirenja.

Sudionice i sudionici govore na tri bliska jezika, ali isto tako govore jednim glasom. Jezik kojim govore je i bosanski i hrvatski i srpski, ali to je nadasve jezik NADE. Jezik POVJERENJA. Jezik SNAGE i SUOSJEĆANJA. To je jezik SRCA, jezik DUŠE. Ovo je glas ljudi koji su prošli stradanja, ali koji u sebi nose poruke istine i mira, poruke novim generacijama koje dolaze. Ovo je glas MIRA.

Govornici  će biti Amir Omerspahić, Janko Samouković i Stanislav Krezić. 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar